- DNB-stiftelse kjøper Amedia mandag

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Sparebankstiftelsen DNB skal være i sluttforhandlinger om å kjøpe Amedia. Ifølge Klassekampen skjer salget allerede mandag.

DEL

Avisen siterer en sentralt plassert kilde i prosessen, som forteller at det mandag blir offentliggjort at Sparebankstiftelsen DNB er den nye eieren av Norges nest største mediekonsern.

TA er som kjent en 100 prosent eid av Amedia.

Fra før har blant andre Medier24 meldt at stiftelsen vurderer å bruke mellom 1 og 2 milliarder kroner på å kjøpe Amedia fra Telenor, LO og Fritt Ord. Stiftelsen eier i dag ti prosent av DNB, forvalter en kapital på 20 milliarder kroner og deler hvert år ut mange millioner kroner til ulike kunst- og kulturformål.

Siden det i august i fjor ble kjent at LO og Telenor ønsket å selge seg ut av Amedia, har flere fryktet at konsernet ville havne hos en utenlandsk eier med begrenset forståelse for hva det vil si å være medieeier i Norge. LO har tidligere uttalt at de ikke kan garantere at selskapet forblir i norske hender, men nå ser det altså ut som om det blir nettopp det.

Også Dagens Næringsliv får bekreftet av flere kilder at Sparebankstiftelsen DNB er i sluttforhandlinger om å kjøpe Amedia. Ingen i styret i stiftelsen har ønsket å kommentere opplysningene.

Artikkeltags