Fallulykken skjedde ved Henseid i Drangedal kommune, og politiet fikk melding om ulykken klokken 17.31 på ettermiddagen.

Det hele ble raskt oppfattet som dramatisk, og flere politipatruljer ble sendt mot stedet. I tillegg til politiet rykket ambulansetjenesten ut med både bil og helikopter. Brannvesenet rykket også ut for å bistå.

Det var da mannen enten skulle gå ned til eller opp fra Toke at ulykken skjedde. Fra boligen og ned til vannet går det en bratt trapp og en sti, og det var her et sted at mannen skled utfor en skrent hvor han traff enden på en jernstang, som delvis skal ha gått inn i kroppen hans. Jernstangen ble trolig redningen, hadde han ikke truffet den, kunne han ha havnet i innsjøen.

Knut Jørgen Røland, som har hytte like ved boligen hvor den eldre mannen bor sammen med sin kone, kom raskt til stedet.

- Det var mannens ektefelle som tok kontakt med meg om det som hadde skjedd. Mannen var delvis ved bevissthet da jeg om til ulykkesstedet. Jeg fikk omgående kontakt med 113, og fikk veldig god veiledning fra dem om hvordan jeg skulle forholde meg. Jeg ble stående å holde på mannen inntil helsepersonlettet kom. Akkurat hvor lang tid det tok, er jeg ikke sikker på, men det tok muligens cirka 20 minutter, forteller Røland.

Fra mannens bolig går det altså en bratt trapp og en sti ned til Toke, og hjelpemannskapene hadde en stri tørn med å få den skadde opp til huset.

Det ble jobbet med å stabilisere mannen på stedet.

TAs journalist på ulykkesstedet kunne rapportere at mannen var ved bevissthet da han mottok behandling.

Derfra ble vedkommende kjørt med ambulanse til et ventende helikopter som sto parkert ved fylkesveien ikke langt fra Henseid skole.

Like over klokken 19.00 lettet luftambulansen fra stedet, og tok med seg den skadde til sykehuset.

Pasienten skal da ha vært stabil.

- Til at hell ser det ut til å ha gått bra med mannen, kunne politiet fortelle til TA i Henseid.