Ny kontrakt verdt 110 millioner - nå trenger de flere folk

Artikkelen er over 5 år gammel

SKIEN: Røde varsellamper i oljebransjen til tross. Agility Subsea Fabrication (ASF) vant nettopp en kontrakt verdt 110 millioner kroner.

DEL

Kontrakten innebærer å lage to komplette Subsea manifolder for FMC Kongsberg Subsea AS. Disse skal benyttes på et nytt felt under utbygging i Nordsjøen.

Med nye kontrakter i havn er det et tilsvarende antall ASF nå har behov for å ansette igjen.

40 nye

- Vi trenger 40 nye ansatte, og er allerede i gang med å ansette folk, sier Nilsen Ljungquist.

De aller fleste av de vil riktignok gå til Agilitys anlegg i Tønsberg.

Arbeidet skal starte nå i juli og første leveranse skal være april neste år, deretter mars i 2017. 

Kontrakten sikrer bedriften fulle ordrebøker ut 2016 og delvis også ut i 2017.

- Det er tøffe tider i bransjen. Vi går mot strømmen, og synes selvfølgelig det er moro, sier prosjektsjef Even Hatlo Andersen.

Han nøler ikke med å karakterise bransjen som kriserammet. Daglig leder i ASF, Tove Nilsen Ljungquist sier de aldri har presset prisene lavere enn nå.

Så dere tjener mindre på kontraktene enn før?

- Ja, helt klart. Det har vært kontraktsforhandlinger et halvt år nå, sier hun.

Klubbleder Magne Mjølver Oksolen legger ikke skjul på at situasjonen i oljebransjen setter preg på lunsjpausen og samtaler mellom arbeiderne. 

- Nå er vi selvfølgelig veldig glad for å ha sikret arbeidsplassene en god stund fremover, sier han, før han går inn til kakefest i kantina.

Marked for de beste

Styreleder i Telemark offshore, Trygve Rinde, mener Telemark har hatt godt av ikke å ha vært med på den voldsomme oljeboomen de siste årene, og mener det har skånet regionen noe.

- Vi ble aldri overdimensjonert i den grad vi nå kan se andre steder. Vi er vesentlig mer sultne og konkurransedyktige enn mange andre, sier han.

Dette til tross, nedbemanninger har også funnet sted her og vil også komme, påpeker Rinde.

- Men vi vil også se bedrifter som må oppbemanne. Det er fortsatt mulighetenes marked for de beste og for de som er i stand til å konkurrere internasjonalt. Som Agility SF som har evnet å tilpasse seg og innehar fightingviljen en må ha, sier Rinde.

Telemark offshore har om lag 80 medlemsbedrifter som støtter seg på offshorenæringen. Å forbedre deltagerbedriftenes evne til å konkurrere i et internasjonalt marked er et målene i interesseorganisasjonen.

Nedbemannet I 2014

Styret i ASF vedtok å redusere bemanningen med 36 stillinger, fra 289 til 253 ansatte i januar i fjor. Dette som følge av et svakere marked for subsea-produkter.

I pressmeldingen som ble sendt ut ble det samtidig presisert at markedet var forventet å bli bedre i 2015. Videre ble det påpekt at fabrikken på Røra, som den gang var under opparbeidelse, ville danne en solid base for bedre konkurranseevne.

Artikkeltags