Gå til sidens hovedinnhold

Sikret kontrakter verdt 430 millioner

Artikkelen er over 5 år gammel

SKIEN: Tidenes "julegave" til de ansatte i Agility Subsea Fabrication (ASF).

FMC Technologies har tildelt Agility Subsea Fabrication i Skien en kontrakt på 430 millioner kroner for å bygge manifolder, fundamenter og og såkalte  «well jumpers» til et prosjekt i det Kaspiske hav.

Samlet vekt av denne leveransen er 3600 tonn.

- Fantastisk

- I en fase der hele bransjen sliter, er det fantastisk at vi fortsetter å vokse og vinne kontrakter. Vi har ansatt 50 nye medarbeidere siden sommeren og det tror jeg ikke det er mange andre oljeserviceselskaper som har gjort, sier administrerende direktør Tove Nilsen Ljungquist i en pressemelding

Innkjøpene til nye prosjektet vil starte umiddelbart og planlagt byggestart er i begynnelsen av 2016. De siste leveransene vil være sommeren 2019. Første fase av dette prosjektet har startet i verkstedet i Tønsberg og de første leveransene av utstyrsenheter er allerede gjennomført.

Samtidig har FMC tildelt Agility Subsea Fabrication fabrikasjonskontrakten for undervanns manifolder og integrerte fundament strukturer for et prosjekt på den norske sokkelen. Tildelingen er et resultat av det lange og gode samarbeidet ASF har hatt med FMC Technologies over lang tid.

Sikrer arbeidsplasser

- Disse tildelingene vil være med på å sikre sysselsettingen ved våre verksteder på Røra og i Tønsberg i 2016 og store deler av 2017. Bedre julegave kunne vi ikke fått, sier Ljungquist.

ASF har også signert en to års rammeavtale med FMC, der ASF vil kunne tilby fabrikasjon til FMC på hele verdensmarkedet. Dette er viktig avtale som befester ASF stilling som en ledende fabrikatør av høyteknologiske undervannssystemer.

-   Vi har jobbet systematisk for å øke vår konkurransekraft de siste årene. Bl.a. har vi gjort tildels store endringer i vårt produksjons-set-up hvor all aktivitet i Langesund ble flyttet til nytt anlegg i Skien i 2014, samt at Tønsberg har nær doblet sin kapasitet etter ny test-hall i 2015. Vår kjernekompetanse er «know-how» i relasjon til byggesekvens, sveiseteknologi og kritisk toleransekrav for store subsea-strukturer. Vi har utfordret oss selv på egen effektivitet, og har fremdeles et uforløst potensiale. Jeg er sikker på at vi er på rett vei, og det er ekstra motiverende å jobbe videre med forbedringsprogrammet når vi lykkes med å vinne ordrer i et knalltøft marked, avslutter Ljungquist.