Åge Vidar Fjell får millionerstatning

Åge Vidar Fjell er tilkjent åtte millioner kroner i erstatning. HAns advokater vil likevel anke saken. De søkte opprinnelig om 19 millioner kroner i erstatning.

Åge Vidar Fjell er tilkjent åtte millioner kroner i erstatning. HAns advokater vil likevel anke saken. De søkte opprinnelig om 19 millioner kroner i erstatning. Foto:

Av
Artikkelen er over 8 år gammel
DEL

Statens sivilrettsforvaltning har bestemt at Åge Vidar Fjell får en oppreisning på åtte millioner kroner, etter at han ble uberettiget dømt til fengsel for drapet på en nabo i 1990.

Åge Vidar Fjells bistandsadvokat, Ole-Martin Meland, er svært fornøyd over at saken endelig har fått ei avslutning.Men kravet han fremmet for Fjell i desember i fjor var på 19 millioner kroner, og han er derfor ikke fornøyd med størrelsen på beløpet.

- Jeg er veldig godt fornøyd over at saken endelig har fått ei avslutning, så sånn sett er dette en gledens dag, sier Meland.

Han sier at Fjell vil få de åtte millionene, og at han dermed kan senke skuldrene.

TAR SAKEN VIDERE

Men Meland og advokat Jonny Sveen er uenige i selve utmålinga av beløpet, og de vil derfor gå videre med saken for klienten sin.

- Vi vil forfølge denne saken så langt vi kan innenfor domstolsystemet. Her er det noen prinsipper som det ikke er noe særlig rettspraksis på fra før av. Så sett med en jurists øyne så er dette en veldig interessant sak. Så får vi se hvor det ender hen, sier Meland.

Åge Vidar Fjell ble i 1990 dømt for å ha drept naboen Olav Martinius Fjeld (51) i Kilebygda i Skien.

SONET MANGE ÅR

Fjell ble dømt til sju års fengsel og ti års sikring, og han sonet hele dommen. Advokat Jonny Sveen og privatetterforsker Tore Sandberg jobba for å få en gjenopptakelse av saken. I 2009 ble det konkludert med at psykisk utviklingshemmede Åge Vidar Fjell verken var eller er strafferettslig tilregnelig, og i september i fjor ble han formelt frifunnet.

Artikkeltags