Allerede en time før barnetoget skulle gå var det yrende liv, og tilløp til trengsel på fortau og gangveier inn mot sentrum. Festkledde mennesker samlet seg langs traséen til barnetoget, som kom med liv og lyst like før klokka elleve.

Festklare

Før barnetoget satte seg i bevegelse fra Rådhusplassen i Skien var det mange spente frammøtte. Blant disse var klasse 1A fra Kjørbekkhøgda skole.

- Vi feirer 17. mai fordi at Norge har bursdag, sier førsteklassingene.

De gledet seg både til å flagge og å synge «Ja, vi elsker», men la ikke skjul på at de var veldig klare for noe spiselig etter hvert.

- På 17. mai kan man spise mange pølser, og pølse og kake samtidig, sier de.

De er også enige om at det er lov å spise mange is på 17. mai. Nøyaktig hvor mange er de derimot ikke helt sikre på.

- Jeg skal spise minst ti is, sier en av dem.

Flere andre mente at både 100 og 1000 is kunne bli aktuelt i løpet av dagen.

Høy stemning

Trass i utsiktene for både pølser og is utover dagen var førsteklassingene svært engasjerte både i å vifte med flagg og å synge da barnetoget kom oppover Torggata en liten stund senere. Generelt sett var barnetoget et hav av hurraropende, syngende og jublende barn og ungdommer både fra Skiensskolene og korpsene.

Borgertoget i Porsgrunn

Også til Borgertoget i Porsgrunn var det mange skuelystne som hadde møtt frem. I kjent tradisjon var både idrettslag, organisasjoner og lag representert i toget. Som vanlig hadde russen møtt frem mannsterke, og fløytet seg gjennom sentrum med stor ståhei.