– Hvis jeg ikke hadde født innen 17. mai, skulle jeg opp bakken

HØYGRAVID: Martine Brockhus har to uker igjen til termin, og planen hennes var klar. Hvis hun ikke hadde født innen 17. mai, skulle hun opp bakken.

HØYGRAVID: Martine Brockhus har to uker igjen til termin, og planen hennes var klar. Hvis hun ikke hadde født innen 17. mai, skulle hun opp bakken. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

BØ: Noen strekker seg litt ekstra lagt for å få være med på feiringen av nasjonaldagen.

DEL

I Bø var det som vanlig et langt og flott tog som marsjerte gjennom sentrumsgatene. Og tradisjonen tro, så går toget opp til kirken og avslutter der. Men det er ikke alle som orker den lange og seige bakken.

– Nei, det er mange som jukser og hopper av nede i svingen der. Men i år ser det ut til at mange har tatt turen helt opp.

Har trent

Men de aller færreste strakk seg så langt som det Martine Brockhus gjorde. Med to uker igjen til termin, kan det bli tungt å gå oppå bakken. Men opp skulle hun.

– Ja, jeg har trent til dette, altså. Jeg hadde bestemt meg for at hvis jeg ikke akkurat hadde født, så skulle jeg være med på 17. mai.

Hun forteller at hun kun har vært fraværende fra korpset et år siden hun startet. Men dette året lot hun saksofonen ligge igjen hjemme.

– Passende nok så ble det bekken dette året. Jeg hadde ikke hatt pust til å blåse.

Etter at korpset hadde spilt nasjonalsangen, ble det taler og kransenedleggelse utenfor Bø kirke.

Se bildene fra Bø:

Artikkeltags