12 mistet jobben etter to dager

- MISTET JOBBEN: Hovedtillitsvalgt Anders Langerød ved REC Wafer Norway på Herøya bekrefter at 12 av 14 nyansatte mistet jobben omtrent før blekket på arbeidsavtalen hadde tørket.

- MISTET JOBBEN: Hovedtillitsvalgt Anders Langerød ved REC Wafer Norway på Herøya bekrefter at 12 av 14 nyansatte mistet jobben omtrent før blekket på arbeidsavtalen hadde tørket. Foto:

Av
Artikkelen er over 11 år gammel

To dager etter at de fikk jobb ved REC Wafer Norway på Herøya fikk 12 nyansatte kontraktarbeidere beskjed om at de var løst fra kontraktene.

DEL

- De begynte i jobb onsdag i forrige uke, men sist fredag fikk de beskjed om at de måtte slutte, sier hovedtillitsvalgt Anders Langerød ved REC Wafer Norway på Herøya, tidligere kjent som Scanwafer.

Han var selv i møte med de nyansatte på deres første arbeidsdag i midten av forrige uke. Etter at de fikk beskjeden om at de var løst fra kontraktene har ikke Langerød vært i kontakt med dem.

Onsdag i forrige uke fikk totalt 14 personer jobb ved REC Wafer Norway gjennom bemanningsselskapet Xtra personell. Samtlige ble innleid i 100 prosentstillinger ved fabrikk nummer tre som er den foreløpig sist oppførte fabrikken til REC Wafer Norway på Herøya.

- De ble ansatt via Xtra personell og alle fikk kontrakter med seks måneders varighet, sier Anders Langerød.

REVISJONSSTANS

- Ledelsen i REC Wafer Norway har funnet andre jobber til to av de 14 nyansatte. De skal jobbe i en annen del av produksjonen vår her på Herøya. Én av de nyansatte fikk også tilbud om jobb ved SiC Processing vegg i vegg med REC Wafer Norway, men jeg vet ikke om vedkommende har takket ja til denne jobben, sier Langerød.

Han forklarer at revisjonsstans ved noen av REC Wafer Norways fabrikker på Herøya er årsaken til at de nyansatte mistet jobben omtrent før de rakk å komme innenfor dørene.

- Planen er å ha seks skift ved fabrikk nummer tre, men på grunn av denne revisjonsstansen vil det kun være fem skift frem til etter fellesferien. Dette skal være årsaken til at de nyansatte ble løst fra kontraktene sine, sier Anders Langerød.

- KOMMUNIKASJONSSVIKT

- Men ledelsen visste vel om denne revisjonsstansen da de inngikk avtalen med Xtra personell om å leie inn 14 kontraktarbeidere?

- Ja, noen visste noe, men her har det tydeligvis vært kommunikasjonssvikt, sier Langerød.

Han legger ikke skjul på at de ansatte ved REC Wafer Norway på Herøya er usikre på hvem i ledelsen de skal forholde seg til. For få uker siden ble fabrikkdirektør Olav Holta enig med ledelsen om å fratre sin stilling. Foreløpig er det ingen ny fabrikkdirektør på plass og fabrikkene på Herøya ledes nå av Wilhelm Frydenberg som er leder for operations-seksjonen i REC Wafer Norway og fabrikkdirektør Tore Matre ved REC Wafer Norways fabrikker i Glomfjord.

MØTE TIL TORSDAG

- Det er personalansvarlig Torill Borgan som har hatt kontakten med de nyansatte, men det er ledere over henne som tok beslutningen om å løse de nyansatte fra kontraktene. Her har det vært en kommunikasjonssvikt, sier Anders Langerød.

Personalansvarlig Torill Borgan bekrefter overfor TA at hun har vært REC Wafer Norways kontaktperson mot de nyansatte. Utover det ønsker hun ikke å kommentere saken, men henviser til Wilhelm Frydenberg.

- Førstkommende torsdag skal jeg i et møte med ledelsen hvor vi skal diskutere denne saken. I øyeblikket ønsker jeg ikke å gi flere kommentarer, sier hovedtillitsvalgt Anders Langerød.

Les også: - Merker svingningene

Les også: - Helt uakseptabel framgangsmåte

Artikkeltags