100 boliger på gamle Urædd stadion

Bystyret vedtok i går at det skal bygges rundt 100 boliger på gamle Urædd stadion. Byggearbeidene starter trolig i løpet av høsten.

Bystyret vedtok i går at det skal bygges rundt 100 boliger på gamle Urædd stadion. Byggearbeidene starter trolig i løpet av høsten. Foto:

Artikkelen er over 11 år gammel

Rundt 100 nye boliger skal oppføres på gamle Urædd stadion i Porsgrunn. Forutsetningen for boligbyggingen er at det først opprettes 300 nye parkeringsplasser.

DEL

Som ventet gikk bystyret i går inn for administrasjonens forslag til reguleringsplan for den tidligere hjemmearenaen til Urædd. Asfaltørkenen øst for jernbanelinja skal nå gi plass til rundt 100 boliger for fortrinnsvis yngre mennesker og personer som har vanskeligheter med å komme inn på det øvrige boligmarkedet.

FØRST PARKERING

Bystyret fulgte også opp vedtaket fra Utvalg fra plan og kommunalteknikk om at det skal opprettes 300 nye parkeringsplasser i området før boligbyggingen tar til.

- Dette er en meget god plan, men det må opprettes 300 nye parkeringsplasser før det bygges noe som helst, understreket Gunnar Abrahamsen (Ap) og fikk med seg resten av de folkevalgte på det.

Saksbehandler Jorid Sæthre i Porsgrunn kommune forteller at antallet nye boliger på gamle Urædd stadion avhenger litt av markedet og de modulene som skal benyttes i byggingen.

SMÅ OG STORE BOLIGER

- Det blir nok snakk om rundt 100 boenheter fra 27 til rundt 120 kvadratmeter. Det kan også bli aktuelt å bygge et nytt parkeringshus i fem plan i nordenden av reguleringsområdet. Et slikt parkeringshus vil kunne gi rundt 900 nye parkeringsplasser, sier Jorid Sæthre.

Hun håper at byggearbeidene kan starte i løpet av høsten.

- Først skal det nå lyses ut en anbudskonkurranse. Det er NSBs eiendomsselskap Rom Eiendom og Porsgrunn kommune som vil ha ansvaret for dette. Rom Eiendom eier deler av reguleringsområdet, men kommunen eier det øvrige arealet, opplyser Sæthre.

- ET GAMLEHJEM

Som TA har skrevet tidligere var det arkitektkontoret Gasa AS som vant arkitektkonkurransen, og firmaet vil utvikle boligene i samarbeid med selskapet som får anbudet for boligbyggingen.

- Det er veldig viktig å få flere boliger for yngre mennesker her i Porsgrunn. Det er i ferd med å bli et gamlehjem hele greia, og boliger for unge mennesker er helt klart noe vi må ha mer av, sa Tor Kåsa (H).

Artikkeltags