(Telen)


For Haynes er i blues- og musikkretser genierklært. Han leverte varene så Heddalsvannet bølget av gitarriffene. Nå har han med seg et mannskap som kan få kirkeklokkene til å ringe.

Sjeldent besøk

De mangeårige Allman Brothers-medlemmet, Warren Haynes, kommer på et ekstremt sjeldent Norgesbesøk når han spiller med Gov't Mule på Notodden Blues Festival lørdag 4. august. Gov't Mule er Sørstatsrockens fremste fanebærere og kommer denne gang til Europa eksklusivt for Notodden Blues Festival.Festivalleder Jostein Forsberg er ikke programforpliktet til å bruke det store alfabetet, men gjør det fordi han føler seg sikker på at publikum lørdag kveld under festivalen er sikret en godbit.

– Vi er stolte av å kunne presentere en sjeldenhet som Gov't Mule for det norske musikkpublikummet. Vi har hatt mange henvendelser fra folk som ønsker å se «Mule», som fansen kaller dem. Dette er en gavepakke til Allman Brothers-tilhengere og til alle de i Norge som liker sørstatsrock som Blackberry Smoke, Tedeschi Trucks Band eller The Black Crowes, sier festivalsjef Jostein Forsberg.

Alltid bånn gass

Warren Haynes er 58 år – og på høyden av det beste han har levert, sier meldingene. Haynes er best kjent for sitt arbeid som ledende gitarist i The Allman Brothers Band og som grunnlegger av jambandet Gov't Mule. Og han gir alltid bånn gass. Det skjer garantert!

Haynes driver bandet sitt i heftig southern rock, blues rock, soul, hard rock, blues og ikke minst jam som er Gov't Mules lek med musikken. Det skaper som regel stor begeistring.

Ett år er nå 25 år

Bandet var ment å skulle vær et sidespor til Allman Brothers med ett års levetid. Nå er bandet fortsatt still going strong 25 år senere – og kanskje sterkere enn noen gang? Warren Haynes har med seg Jorgen Carlsson, Matt Abts og Danny Louis til Notodden.

Gov't Mule ble dannet i 1994, skulle spille sammen i ett år, men nå har de spilt i 25, er sterkere enn noen gang og kommer til Notodden.