Sist fredag var det høytidelig åpning av bobilparkeringen med ordfører Tor Peder Lohne på plass.

– Dette er et veldig positivt tiltak som åpner opp for mulighetene for mer bobilturisme, sier han. Ordføreren gledet seg over gode tilbakemeldinger fra turistene som møtte opp første dagen.

Noras visjon

Det er Fredrik Juel med familie som har sørget for en ny turistattraksjon, akkurat like før kommunegrensa mot Nome.

– Det var datteren min Nora som hadde ideen, forteller Fredrik Juel.

– Det stemmer, det var noe som jeg begynte å tenke på. Vi begynte med hytteutleie, og da så jeg at det var mange bobiler som var parkert rundt om kring. Da tenkte jeg at vi kunne få til et tilbud for dem også, forteller Nora som synes turisme er gøy som sommerjobb og hun ser fram til å drive bobilparkeringen på hobbybasis. Men for eleven som går på Bø vidaregående skule, frister studier som ortopediingeniørfag og jus for å finne sitt framtidige yrke.

Selvbetjent

Orrkjerrkastet bobilparkering er en selvbetjent parkeringsplass for bobiler langs fylkesvei 3310 (var fylkesvei 109 fram til 2019) mellom Drangedal og Lunde. Parkeringen er godkjent av Drangedal kommune og har 22 parkeringsplasser spredt utover et større område.

Her kan flere stå sammen, eller man kan finne et sted for seg selv. Stedet har ikke strøm, vann eller sanitæranlegg.

Dette skal være et tilbud for dem som vanligvis parkerer på rasteplasser og i veikanter, og prisen pr. døgn er på 100 kroner.

– Det blir spennende å se hvordan trafikken blir til sommeren, sier Fredrik Juel som forteller at dette ikke blir en konkurrent til Telemark kanalcamping.

– Dette er et tilbud for dem som normalt parkerer i veikanten utenfor allfarvei. Her får disse turistene lagt det mer til rette. Uten strøm, vann eller sanitæranlegg blir dette mer som et mellomsjikt i forhold til andre tilbud, sier han.

Natur og friluftsliv

Nærområdet har også en del ting å by på, både kulturminner, natur og friluftsliv. Bobilparkeringen ligger langs Sætreleva som var fløtningselv for tømmer fra regionen som skulle til Kragerø/Vadfoss. Den gamle Åslandsdammen og øvrige kulturminner fra begynnelsen av 1900-tallet ligger i kort gangavstand fra parkeringen.

Det er mange turer i nærområdet både til fots og på sykkel. Luberg, Rupåsen, Åsland gård og Nåsnibben er fine merkete fotturer med ulike vanskelighetsgrader.

– Vi gikk en tur opp på Rupåsen, der var det fantastisk panoramautsikt. Ut fra boka som lå der, har kun åtte personer vært der. Det sier noe om at det er en topp mange ikke har fått med seg, forteller Fredrik Juel.

For barna ligger "The happy moose adventure trail" også noen få kilometer unna. Dette er en 500 meter lang natursti med oppgaver og opplevelser underveis.

For de som er interessert i krigshistorie: Restene av et Mosquito flyvrak fra 2. verdenskrig ligger i Høidalen noen få kilometer unna. Flyet ble skutt ned i 1945 etter bombingen av Hydro Porsgrunn.

For fiskeinteressert finnes det ørret i Sætreelva og tjerna på oversiden av elven. Fiskekort er inkludert i prisen.

Rask åpning

Åpningen av den nye bobilparkeringen kom litt raskt i gang. Foreløpig er det ikke satt opp skilt, og annonseringen kommer senere.

– Det passet for ordføreren på fredag, så da satte vi i gang, det var egentlig litt tilfeldig, forklarer Juel.

Det ble ikke noen storstilt åpning, naturlig nok i disse koronatider. Foreløpig har det ikke vært mange på besøk, men Juel regner med at det vil ta seg opp til helgen.

– Det er det vi håper på, og vi har fått mange gode tilbakemeldinger.