– Det har jo vært en bestselger egentlig siden i sommer. Vi kan vel takke TikTok for det, ler Natasha Piljurovic (30) som er butikksjef i helsekostbutikken Life på Majorstuen.

Hun sier de fleste ønsker ren rosmarinolje etter å ha sett at flere personer på TikTok bruker produktet.

– 99 prosent jenter

– Det som er interessant er at rosmarin har vært en hårvekst-kur i mange, mange år, sier Natasha.

Men det er først nå når TikTok har oppdaget «mirakelkuren» at produktet blir revet vekk fra hyllene i mange helsekostbutikker i byen.

– Vi har en hårtonic som inneholder rosmarin. Den er hele kjeden utsolgt for, faktisk. Det er veldig morsomt. Rosmarinoljen begynner også å bli utsolgt. Nå er vi faktisk tomme, men det kommer jevnt og trutt med påfyll, sier butikksjefen.

Butikkene vi har snakket med sier det er for det meste unge jenter som spør etter rosmarin. Med noen unntak:

– Vi har faktisk hatt noen menn også, men de har nok hørt om det fra døtrene sine, sier Natasha.

Sunnatural helsekost i Bogstadveien merket den økte etterspørselen for godt over et år siden. Det er 99 prosent jenter som vil ha det til håret sitt, ifølge butikken.

God reklame

Det er ingen tvil om at TikTok er god reklame når en anbefaling går viralt. Natasha merker at trendene påvirker bransjen mer og mer.

– Først fikk vi sjokk da det ble stor etterspørsel på klorofyll. Men nå er det jo nesten bare sånn at man tenker hva er på TikTok? Ok, det bør vi ta inn mer av, sier butikksjefen.

Hun trekker frem bokbransjen som et annet eksempel der anbefalinger fra TikTok ofte fører til gode salgstall.

Hos Apotek 1 på Stovner har også mange vært innom og spurt etter oljen, selv om de ikke har hatt produktet på lager.

– Det har kommet en god del kunder som har vært på TikTok og sett at folk bruker rosmarin over lengre perioder, sier apotektekniker Wahiba El Ghaouti (29).

Kaster seg på trenden

Natasha innrømmer at hun også hev seg på trenden for en måned siden.

– Jeg synes egentlig at håret begynner å vokse ut litt. Men jeg tror jeg må gi det mer tid.

Wahiba har også gitt rosmarinen en sjanse:

– Nå har jeg bare holdt på i ca. 8 uker, men jeg tror det har hjulpet litt. Jeg føler at håret har blitt lengre. Også har jeg sett på noen videoer selv, og sett reisen til flere. Så det ser ut som om det er effektivt, sier hun.

Hodebunnsmassasje

Søker du «rosmarin» på TikTok viser emneknaggen at den har 19,6 millioner visninger.

Ifølge hårinfluenserne skal oljen blandes ut og masseres i hodebunnen et par ganger i uken for å bedre blodstrømmen til hårsekkene. Deretter skal oljen sitte i et par timer, før den vaskes ut igjen. Man kan også bruke den eteriske oljen sammen med sjampo, eller spraye rosmarinvann over hele håret.

Flere kontoer advarer mot feil bruk av produktet. De påstår at for mye ren rosmarin kan være skadelig, spesielt for nordisk hår. Det er med andre ord ikke sikkert at trenden er for alle.