– På en måte blir skillelinjen mellom konsert og festival veldig svak. Tre band er nesten en minifestival, sier Helge Lund. Han er en av seks-sju stykker som akkurat har startet Ulefoss rockforum. Et av målene er å arrangere konserter.

Og fredag kveld blir det tre på en gang, som er bedre enn tre for to. Dobbeltgjenger fra Bergen, ultralokale The Unnaturals, og velkjente The Lone Pine spiller på Ulefoss samfunnshus, et band med medlemmer som tidligere har gått på Holla ungdomsskole.

– Dette blir den første testen for Ulefoss rockforum, sier han.

Først ut er The Unnaturals, tre jenter fra Ulefoss som kommer med egne låter. De har briljert i UKM 2022 lokalt og nasjonalt med egne og tøffe låter. Det andre bandet er Dobbeltgjenger som har bredt bånd av musikalske preferanser. Sist kommer The Lone Pine ti år etter den første norgesturneen. De har hatt massevis av konserter, albumutgivelse og flere digitale utgivelser. Det siste året har bandet brukt tida godt i øvingslokalet.

Det blir også en ny livescene i samfunnshuset. Det blir rigget en stor scene over de første benkeradene i kinosalen. Dermed er det plass til ca. 180 stående og noen sittende på den vanlige scenen.