Gå til sidens hovedinnhold

Ny møteplass for næringsdrivende: – Veldig positivt

SKIEN: – Vi ønsker å legge til rette for næringsdrivende og håper denne konferansen kan inspirere til mer aktivitet og synlighet, sier Tore Hammersmark i Skien by.

Ett år etter at han startet i jobben for Skien by drar han i gang Skienskonferansen.

– Alle de store byene har det. Vi ønsker å legge til rette for næringsdrivende i byen med en inspirasjonskonferanse, sier Tore Hammersmark.

Inspirasjon fra flere hold

Han har alliert seg med hotellet og arrangerer Skienskonferansen for første gang 6. oktober.

– Jeg har hatt en dialog med Sofie på Clarion Collection Hotel Bryggeparken og sammen med en del gode sponsorer tror vi skal få til et fint samarbeid, forteller Hammersmark.

Han har invitert TA-redaktør Ove Mellingen og kommunedirektør Karin Finnerud som skal snakke om byen vår, og så kommer Elise Landa som skal snakke om kampen om oppmerksomhet. Ellers blir det humoristiske innslag med komiker Igor Dunderovic.

– Bra for byen

Målet med konferansen er at butikkene skal skape liv og positivitet i sentrum, og at en sosial setting som dette vil bringe de næringsdrivende nærmere hverandre, knytte kontakt og inspirere hverandre.

– Vi er midt inne i en koronahverdag som er krevende for mange, spesielt butikkdrivere. Jeg tenker det kunne være all right med en dag hvor de som driver i byen kan samles for påfyll, og utveksle erfaringer og knytte kontakter i en litt annen setting. Dette er som sagt første gang vi arrangerer, og håper etterhvert at konferansen kan vokse seg større og inkludere enda flere, sier Hammersmark som presiserer at det er visse smittevernrestriksjoner å forholde seg til.

– Trenger nye impulser

Butikkene har allerede begynt å melde interesse.

– Veldig positivt, sier Cathrine Isaksen hos M, som roser Skien by og Tore Hammersmark.

– Det er viktig å skape engasjement. Andre arbeidsplasser har jo sine konferanser og seminarer, så en inspirasjonskonferanse som dette har jeg veldig tro på. Det er stadig viktig med nye impulser, sier Isaksen.