NRK legger om etter kraftige protester

TILFREDS: Distriktsredaktør i NRK, Stig Bolme, er tilfreds med at de regionale tv-sendingene utvider som følge av kritikken.

TILFREDS: Distriktsredaktør i NRK, Stig Bolme, er tilfreds med at de regionale tv-sendingene utvider som følge av kritikken.

Artikkelen er over 2 år gammel

SKIEN: NRK kryper til korset og gir innbyggerne rett. De regionale sendingene blir utvidet igjen etter å ha blitt kuttet.

DEL

- Vi er veldige glade for det, sier Stig Bolme, distriktsredaktør i NRK Telemark.

Bakgrunnen for denne saken er at mange i Telemark og ellers i landet har kritisert NRKs nye regionale tv-sendinger som startet opp i begynnelsen av året. Dette betydde i praksis at NRK la om fra én 15 minutters sending før Dagsrevyen til tre kortere i løpet av kvelden. I TA har Åslaug Sem-Jacobsen i Senterpartiet og Geir Bekkevold i Kristelig folkeparti vært kritiske til omleggingen.

NRK har nå bestemt seg for å utvide distriktssendingen i forkant av Dagsrevyen, fra fire til 10 minutter. Bolme bekrefter dette. I tillegg fortsetter sendingene klokka 20.55 og 22.55.

Viser at seerne bryr seg

- Jeg synes det er flott at folk har engasjert seg i denne saken, sier Bolme.

- De kraftige reaksjonene viser at innbyggerne bryr seg og vil ha det vi lager. Det setter vi stor pris på.

- Har toppsjefene sittet for fjernt fra den vanlige seer?

- Jeg tror også de er overrasket over reaksjonene som kom, inkludert den fra stortingspolitikere. Derfor er det fornuftig at det nå har skjedd en endring med mer sendetid. NRK fikk en korreksjon, og den takler vi fornuftig.

Følger opp på alle plattformer

- Får dere fulgt opp den siste endringen i NRK Telemark?

- Ja, det blir flere lokale reportasjer, og de blir litt lengre.

- Hva med plattformene de skal sendes på?

- Mange brukere får blant annet nyhetene på sine mobiltelefoner. Det skal vi naturligvis følge opp. Vi går på med krum hals.

Satser på bedre samarbeid og mer involvering

Richard Aune, leder for NRKJ (Norsk journalistlag i NRK), er enig med Bolme og uttaler følgende til TA:

- Vi er selvsagt glade for at vi kan gi et godt tilbud til våre trofaste tv-seere. Nå er det viktig å fokusere på hvordan vi skal klare å nå fram til alle aldersgrupper med lokale nyheter samtidig som vi skal levere riksnyheter fra distriktet til hele landet. Det er ingen enkel jobb.

Aune har tidligere uttalt til TA at de NRK-ansatte ikke ble involvert da det ble kuttet i de regionale sendingene.

- Framover vil det kreve et bedre samarbeid og mer involvering av medarbeiderne og tillitsvalgte enn det som har vært tilfelle til nå.

LES OGSÅ:

Refser NRK for å kutte i lokalsendingene 

Mener NRK ikke driver i samsvar med samfunnsoppdraget

Artikkeltags