De klarte det igjen

Artikkelen er over 5 år gammel

NOTODDEN: Det er ikke lett å arrangere skirenn uten snø, men Heddal IL – og gode dugnadskolleger - klarte det igjen. Lørdag gikk nok en vellykket Heddalsprint i skiskyting av stabelen.

DEL

113 skiskyttere i alle aldre stilte til start i det som har blitt en årlig førjulstradisjon i Grønkjær skisenter. Men når rim er det nærmeste du kommer snø, er det utfordrende å lage en langrennstrasé som er god nok og lang nok. Men takket være utallige dugnadstimer og kuldegrader har snøproduksjonen gått som planlagt.

Rennleder Håkon Engstu i Heddal ILs skiskyttergruppe roser dugnadsånden.

- Mange har stått på i flere døgn for å få dette til. Det er ikke så lett å arrangere skirenn i lavlandet før jul. Men stor innsats fra både langrenn og skiskyting i Heddal, i tillegg til Bø skiskyttarlag og Skarphedin langrenn, har gjort at det ble en trasé på én kilometer, forteller Engstu.

113 stilte til start. 25 kom fra arrangørklubben Heddal, men det var også mange skiskyttere fra Fyresdal, Drangedal, Bø og Dyre Vaa – i tillegg til skiskyttere fra andre fylker.

Dyre Vaa i Rauland har en relativt nystartet skiskyttergruppe. De er inne i sin sjette sesong, og stilte med 11 løpere lørdag. Fire av guttene gikk sitt første renn, i tillegg til en jente, Thea Aksvik Wienenga.

- Det er morsomt, og jeg liker aller best å gå på ski. Men skyting er også gøy. Jeg vil fortsette med skiskyting, sier Thea Aksvik Wienenga fra Rauland og Dyre Vaa.

Artikkeltags