Frode Sanni ble knivdrept på brutalt vis i Maxbo-butikken på Notodden 3. desember i fjor. En 23 år gammel mann fra Notodden som var ansatt i butikken er tiltalt for drapet.

LES OGSÅ: Deler av Maxbo-drapet ble filmet

Mandag ble det gjennom VG kjent av Maxbo har inngått en økonomisk avtale med Frode Sannis etterlatte.

– Det er inngått en avtale som går ut på at Løvenskiold betaler en kompensasjon til de etterlatte. Ifølge avtalen skal beløpets størrelse ikke angis, sier bistandsadvokat for de etterlatte, Christian Lundin til VG.

- Enorm tragedie

På spørsmål om hvorfor byggvarekjeden har inngått en økonomisk avtale med Sanni setterlatte svarer advokaten:

– Det er var viktig for de etterlatte å avklare forholdet til Løvenskiold / Maxbo. Saken er en enorm tragedie for de etterlatte og de ønsker å prøve på å komme seg videre. De etterlatte er fornøyd med at Løvenskiold har vist forståelse for dette ved å gi sitt bidrag til at saken mot Løvenskiold / Maxbo nå er løst, sier bistandsadvokaten.

Kniv og øks

Rettssaken mot den drapstiltalte 23-åringen starter 12. september og Aust-Telemark tingrett har satt av tre dager til hovedforhandlingene. 23-åringen er tiltalt for å ha drept Frode Mellemseter Sanni.

– Lørdag 3. desember 2016 cirka klokken 14.50 i forretningen Maxbo på Tuven stakk han Sanni gjentatte ganger med kniv i hals- og nakkeregionen og skilte deretter Sannis hode fra kroppen ved å skjære med kniv og hogge med en øks, heter det i tiltalebeslutningen.

23-åringen har innrømmet drapet og det er tidligere kommet frem at deler av drapsmotivet skal ha vært en gjentakende krangel mellom offeret og tiltalte om henrettelsesvideoer på internett som 23-åringen ønsket å vise til andre. Drapsofferet var ikke interessert. Selve drapet skjedde i et pauserom i butikkens trelastlager.

Forvaring og erstatning

23-åringen står også tiltalt for oppbevaring av LSD og narkotiske tabletter – samt bruk av anabole steroider. Sistnevnte hadde han skaffet seg via en internettbestilling.

Statsadvokatene i Vestfold, Telemark og Buskerud tar i denne saken forbehold om å nedlegge påstand om forvaring med en tidsramme på 18 år. Krav om erstatning og/eller oppreisning til de etterlatte vil bli fremmet under selve rettssaken av bistandsadvokat Christian Lundin. 23-åringens advokat er Morten Furuholmen og aktor i saken er Anne Margrete Katteland. Rettens formann er Steinar Backe.