Den verdenskjente balansekunstneren er berømt for å ha utført halsbrekkende kunster på flere høye og luftige steder i Norge. Lørdag gjestet han Notodden i forbindelse med byvandringen «Fotspor».

Se video lenger ned i saken

Spennende

Da vandringen nærmet seg slutten, og de tre gruppene med publikummere hadde ankommet Tinfos, gikk Rønningsbakken, iført sin karakteristiske røde drakt, ut på en line som var spent over elva. Der demonstrerte han noen kunster på sykkel som ville vært farlige nok med begge hjulene på asfalten, og ikke spent over en frådende elv. Det var i hvert fall ingen tvil om at det ble spennende nok for de 450 frammøtte.

-Det er helt utrolig, jeg tør nesten ikke se på, utbrøt en publikummer.

Overraskelser

Rønningsbakkens kunster var bare en av mange overraskelser som var lagt inn underveis i de store byvandringen. «Fotspor» 2015 startet ved Adminiet før den fortsatte ned i Hydroparken og jernbanestasjonen, gjennom tunnelen og opp til Tinfos. Da gruppen kom fram dit, ble fossen sluppet, noe som for mange var et skikkelig høydepunkt under vandringen.

Historie

Alt i alt var det 450 publikummere med på turen, som dette året i all hovedsak dreide seg om byens industrihistorie, knyttet opp mot den nye statusen som verdensarvsted. Vandringen var utsolgt flere dager før den skulle starte, så det var tydelig at engasjementet var stort. Folk hadde blitt oppfordret til å kle seg i tidsriktige klær, og selv om mange hadde valgt å la være, var det likevel en del som trakk i upåklagelig 1906-stil.