Den unge fotografen hadde jobbet hardt for å bli ferdig i tide, og hadde levert inn fire bilder til konkurransen. Men da familien tok turen til UKM-arrangementet i Bok- og blueshuset på Notodden lørdag, oppdaget de raskt at Victorias bilder manglet fra utstillingen.

Det skulle etter hvert vise seg at kunsten rett og slett hadde blitt glemt igjen på rådhuset, som for orden skyld var stengt for helgen.

- Det er jo bare helt utrolig. Hadde vi visst dette, så hadde vi jo heller tatt ansvar for å henge opp bildene selv, sier foreldrene Glenny og Jarle Kalbekdalen, som understreker at bidragene til konkurransen ble levert inn til tiden.

- Vi leverte dem inn til fristen på torsdag, og hadde gledet oss til å se dem utstilt. Veronica hadde til og med tatt fri fra skolens skidag for å bli ferdig i tide til konkurransen.

- Jeg synes det er veldig dumt. De burde ikke ha glemt bildene mine, sier hovedpersonen selv.

ORDNET OPP

- Dette er bare en utrolig lei sak og sånt skal ikke skje, sier daglig leder på Bok- og blueshuset, Trude Kasin Tobiassen.

Tobiassen var hyret inn som dommer i konkurransen, og ville gjerne bidra til å ordne opp i saken.

- Det er jo egentlig ikke vårt ansvar, for det er ikke vi som arrangerer UKM, men som ansatt i Notodden kommune, så føler jeg på det likevel, sier hun.

NY UTSTILLING

Nå blir det ny utstilling for den unge fotokunstneren.

- På mandag skal vi få hentet bildene dine og hengt dem opp, og så håper jeg vi kan ha et arrangement her på lørdag, med alle dem som gikk videre til fylkesfinalen. Da får vi gjort litt stas på dem også.

Og den ungen kunstneren selv er fornøyd med at den uheldige saken ser ut til å få en løsning.

- Hvis det blir sånn som hun sier, så høres jo det bra ut, fastslår hun.