Gå til sidens hovedinnhold

- Noen ting er viktigere enn fotball

Artikkelen er over 12 år gammel

Terje Reinertsen (21) prioriterer brorens konfirmasjon i Farsund foran Notoddens kamp mot Haugesund kommende helg. Det betyr at sørlendingen mister keeperplassen til konkurrenten Nuno Marques.

Da Terje Reinertsen skrev under på kontrakt med Notodden i fjor sommer, fikk han en klausul som sa at han måtte ha fri første helga i mai 2009. Det fordi broren skulle stå til konfirmasjon. På det tidspunktet var Terje regnet som andrekeeper på Notodden. Det er han ikke nå lenger.

Unggutten har henvist Nuno Marques til benken de tre siste kampene, og gjort sakene sine bra. Likevel prioriterer den tidligere MK-keeperen å reise hjem til Farsund i helga, vel vitende om at Nuno Marques da vil få en ny sjanse til å overbevise mellom NFK-stengene.

- Det har vær vanskelig å bestemme seg. Jeg har gått mange runder med meg selv de siste ukene. Jeg har dårlig samvittighet overfor lagkameratene mine, men jeg tror det hadde blitt enda verre hvis jeg ikke hadde reist i konfirmasjonen. Jeg skjønner at noen kanskje syns jeg har tatt et noe spesielt valg, sier den sympatiske sørlendingen.

- Hva slags reaksjoner har du fått av lagkameratene?

- Det har vært litt av hvert egentlig. Noen syns der er rart, mens andre har støttet meg. Det var egentlig som forventet, sier han.

- Noen ganger kommer det opp ting som er viktigere enn fotball. For meg er dette et sånt tilfelle, legger han til.

VISSTE IKKE

Trener Jan Halvor Halvorsen visste ikke om Reinertsens klausul før inntil nylig.

- Dette var noe Terje og vår sportslige leder ble enige om i fjor sommer. Det kunne blitt et problem for oss om Nuno for eksempel hadde vært skadet nå. Da hadde han ikke kunnet reise. Nuno er imidlertid tilbake i godt, gammelt slag nå, så da går det greit, sier Halvorsen.

Halvorsen vil ikke spekulere i om Reinertsen nå har mistet keeperplassen for godt.

- Det får jo konsekvenser i og med at Nuno kommer til igjen mellom stengene. Men sånn er det jo, sier han.

Med Terje Reinertsen borte, blir unggutten Kim Andre Svendby Lie reservekeeper i oppgjøret mot Haugesund.

- MÅ RESPEKTERE

Nuno Marques er glad for å få sjansen til å vise seg frem mellom stengene igjen. Etter den uheldige åpningskampen mot Skeid, har 28-åringen vært henvist til benken.

- Jeg sa selv at jeg trengte to-tre uker for å komme meg i kampform etter Skeid-kampen. Jeg har trent bra den siste tiden, og også fått med meg flere 3. divisjonskamper. Nå er jeg klar igjen, sier han.

Nuno respekterer Reinertsens valg om å reise hjem til konfirmasjon.

- Det er vanskelig for meg å kommentere Terjes valg. Han vet selv hva som er riktig for han. Vi andre må bare respektere valget hans, sier Marques.