Notodden var best i absolutt alt og Lørenskog hadde i realiteten ikke en sjanse til å stikke av med seieren. Kenneth Kvalheim ble kampens store spiller med tre mål i løpet av 26 minutter.

VI ER DET BESTE LAGET

- Dette var moro for alle spillerne, støttegruppa, fans og alle på Notodden. Og for meg, sa NFK-trener Jan Halvor Halvorsen rett etter at opprykket til Adeccoligaen var et faktum.

Halvorsen har rykket opp med lag før, men rangerer lørdagens prestasjon høyest av alt.

- Vi slo de borte og vi slår de hjemme. Det beste laget rykker opp, fastslo han.

På pressekonferansen etter kampen sa Halvorsen at han aldri var nervøs før kampen, men at det pirret godt. Om rikmannsstempelet sa Halvorsen at et bra budsjett ikke bygger et lag.

- Det viktigste er å skape et kollektiv som fungerer sammen. Men det er blitt en belastning å hele tiden bli møtt med å være et pengelag.

Halvorsen viste seg også som en taktiker av rang i 2. omgang. Trenerteamet til Lørenskog var 100 prosent sikker på at NFK ville legge seg bak og prøve å styre kampen inn til en knapp sier. De tok grundig feil. NFK fortsatte storspillet og fosset i angrep etter angrep. Etter klar instruksjon fra treneren.

REIST UTEN OPPRYKK

Halvorsen ville ikke være konkret på hva som skjer neste år, men innrømmet at han trenger flere gode spillere. Det betyr at noen av heltene fra seriefinalen vil stå uten kontrakt neste år.

- Spillerne har vært gode i hele år. Det er ikke så mange som spiller 26 kamper på rad uten tap.

Tremålsscorer Kenneth Kvalheim var i perlehumør.

- Jeg er i rus ennå. Kampen i dag var fantastisk, sa han.

På tomannshånd sier Kvalheim at han nok hadde reist sin vei hvis det hadde blitt enda en sesong i 2. divisjon. Han håper også at NFK har som mål å komme i den bedre halvdelen av 1. divisjon. Han er ikke interessert i å «kjempe for å bare berge plassen», som han sa. På spørsmål om Kvalheim er til salgs, sa Halvorsen at han ikke trodde 200 000 eller en million kroner i inntekter gjennom et slikt salg, ville friste investor Kjetil Holta. Det har han nok rett i, er det noe Holta har nok av fra før av er det penger.

KJEMPELØFT

Hjemmehelten Borgar Velta mente opprykket vil bety mye for Notodden by.

- Det blir et kjempeløft tror jeg. Det ble jo det da vi rykket opp forrige gang. Interessen kommer til å øke enda mer og det betyr mye, sa han.

Om det sportslige neste år er målsetningen å hente opp en juniorspiller til A-stallen og at alle trenerne for de aldersbestemte lagene er godt skolerte.

- Det vi sliter mest med er banekapasitet, vi har tross alt åtte lag i klubben og alle vil trene mer, sa daglig leder Per Arne Hansen.

Svaret på NFKs problemer er en kunstgressbane. Nå håper de Notodden kommune stiller opp.

Slik spillerne gjorde når det virkelig gjaldt.