(Laagendalsposten) Brannvesenets 110-sentral meldte fredag morgen at brannvesenet i Nore og Uvdal bistår politiet.

Politiet opplyser at det tre personer er skadet og en kritisk skadet. Dette skal ha skjedd i Fjordvegen i Nore og Uvdal. Denne går langs vestsiden av Nordfjorden.

Et vitne forteller at det skal ha skjedd noe 50–60 meter fra butikkinngangen.

Et vitne som Laagendalsposten har snakket med, sier hun står rundt 100–150 meter fra stedet. Hun forteller at hun ser flere sykebiler og luftambulanser, og at den ene luftambulansen har reist igjen.

To politihelikoptre skal også være på vei til stedet.

Politiet bekrefter

– Skadeomfanget er foreløpig ukjent, og ambulansehelikopter er rekvirert, sier Håvard Revå til Laagendalsposten klokken 09.54. Han er politistasjonssjef på Kongsberg.

Revå opplyste da at han ikke har mer informasjon om gjerningsmannen, men bekreftet at det har vært brukt stikkvåpen i hendelsen.

– Vi har kontroll på gjerningsmannen, bekrefter Revå.

Nødetatene er på stedet, og operasjonen ble definert som en PLIVO-hendelse. PLIVO er en forkortelse for en prosedyre for hvordan nødetatene skal opptre og samvirke i farlige situasjoner.

Tatt gjerningsmannen

Brannsjef Kai Redalen i Nore og Uvdal brannvesen sa til Laagendalsposten i 09.30-tiden at han foreløpig ikke hadde mye informasjon om saken.

– De har tatt gjerningsmannen og har kontroll på han, men vi er midt oppi dette så jeg har ikke mer informasjon nå, sa Redalen til Laagendalsposten.

Kriseledelsen samles

Nore og Uvdal kommune samlet kriseledelsen klokken 10. opplyser ordfører Jan Gaute Bjerke.

– Situasjonen er ikke avklart, og vi kan ikke si mer på nåværende tidspunkt. Men vi skal samle krisestaben nå, sa Bjerke klokken 09.35.

Rektor er underrettet

Rektor ved Numedal videregående skole, som ligger på Nore forteller at hun ikke er på skolen i dag.

– Jeg er blitt underrettet situasjonen, men har ikke mer informasjon, sier rektor Siri Syvertsen.

Pressevaktleder Ingvild Åsgård i Viken fylkeskommune sier hun ikke kan si noe på nåværende tidspunkt, men vil straks ta kontakt med Laagendalsposten.

Viken fylkeskommune eier Numedal videregående skole, som ligger på samme sted hvor hendelsen har skjedd.