Politiet har de siste dagene fått flere meldinger om støy fra rånere både på Øya, Gloppe og Hegdal. Opp mot 150 personer deltok blant annet på et varslet biltreff i Hegdalveien søndag ettermiddag. Dette var tredje gang på få dager at det ble arrangert biltreff.

Mange av de samme folkene har også samlet seg på Langrønningen i Bamble i løpet av påska.

Videoen under viser burning og dragracing på Hegdal søndag kveld. Dragracing er en akselerasjonskonkurranse hvor to og to konkurrerer mot hverandre i hver sin bane på en rett strekning. Video: Geir Eriksen.

Kanalkaia

ØP fikk også tidlig mandag morgen tilsendt bilder som viser en stor ansamling med både folk og biler, denne gangen på Kanalkaia. Trolig skjedde det i 20-tiden søndag.

– Helt ville tilstander. Stappa med biler. Fullt av folk. Aldri sett lignende, skriver en person til ØP.

Inge Landsrød på politiets operasjonssentral kan fortelle at det har vært ganske rolig i natt, og at det ikke er noen store hendelser knyttet til biltreff.

– Politiet stoppet en bil på Bøkkerveien som manglet et skilt. Fører fikk et gebyr og ble sendt hjem med beskjed om å fikse det. Helt udramatisk, forteller han.

Politiet stoppet også enda en bil, denne gangen i Storgata rundt klokken halv ett i natt.

– Personen kjørte med frieksos, som vil si at den mangler lyddemper, som er standard oppsett. Det blir derfor mer bråk. Ikke noe oppfølging fra politiets side, bare en beskjed om at det måtte ordnes. Kjøres det videre med frieksos, så kan det vurderes en anmeldelse. Det er det som står i loggen om hendelser knyttet til biler, uten at jeg kan si helt sikkert at det er knyttet til de store ansamlingene i Larvik den siste tiden, sier Landsrød.


Redusert hastighet

I morgentimene mandag var det redusert hastighet på E18 ved Martineåstunnelen, sørgående retning.

– Det er observert et rådyr før tunnelen. Viltnemnda er på vei, men hastigheten er satt ned til de får dyret ut av veien. Ellers har det vært veldig rolig i Larvik, sa Landsrød klokken 07.40.