Gå til sidens hovedinnhold

David vraket Odd - valgte VIF

Artikkelen er over 19 år gammel

- Jeg var veldig i tvil om jeg skulle velge Odd eller Vålerenga. For meg var det veldig viktig å få tillit og det følte jeg meg trygg på at jeg kom til å få i Vålerenga, sier Engas kantspiller David Hanssen (25) foran morgendagens oppgjør på Falkum.


Thorbjørn Skaardal
thorbjorn.skaardal@ta.no
Hanssen storspilte for Strøsmgodset i fjor høst på utlån fra Stabæk, og vekket interessen til flere tippeliga-klubber.
- Jeg var i samtaler med Odd flere ganger. Odd virker som en veldig fin klubb med bra trenere og et spennende system, derfor var jeg lenge i tvil før jeg bestemte meg for Vålerenga, forklarer mannen som er toppscorer for Vålerenga med fire mål i år (sammen med Tobias Grahn).
- Det var ikke pengene som styrte, altså?
- For meg var det viktig å sette det sportslige i høysetet, og rundt det økonomiske har jeg ingen kommentar.
JORDA RUNDT
For bare et drøyt år siden var han drittlei fotball, og vurderte å hoppe av hele karusellen etter en lang skadperiode i Stabæk.
- Jeg hadde nesten pakket bagen for å hoppe på en jorda-rundt-reise. Nå er jeg glad for at jeg bestemte meg for å gi meg selv litt bedre tid, sier han.
I morgen kommer han til Falkum med tøffe 120 minutter fra torsdagens 4. rundekamp mot Moss i beina.
- Vi får se om duellen med Alexander Aas ikke går bra likevel. Siden jeg spiller venstre kant nå, får jeg nok noen runder med Aas. Jeg får hente fram et par nye finter, slik at han ikke leser hva jeg skal gjøre&
- Hvor høyt tør dere presse mot Odd?
- Tja, si det&. For å være ærlig spiller vi vårt eget spill uansett motstander. Vi har satt oss et mål om 30 poeng i år og etablere oss i tippeligaen. Det er vi på god vei til. Med så mange nye spillere trenger vi bare litt mer tid på å få den tryggheten for eksempel Odd har i sitt spill.
Mandag spilte Enga 1-1 mot Brann - torsdag måtte Oslo-laget altså gjennom 120 minutter og straffekonkurranse før Moss ble slått ut i 4. runde i cupen.
GOD KAMP
- Vi spilte ingen stor kamp, men vant til slutt. Det var viktig å kjenne seiersfølelsen igjen. I serien har vi ikke vunnet på fire kamper, sier Hanssens VIF-kollega Freddy dos Santos.
Sistnevnte ble utvist da VIF slo Odd 2-0 i våres og satte bråstopp for Odds fine seiersrekke i sesonginnledningen.
- Odd var kanskje ikke så gode i den kampen, men til gjengjeld spilte vi en veldig god kamp, mener dos Santos.
- Odd er et helt annet lag i Skien der laget vinner stort sett alle hjemmekampene. Hvis laget plukker noen flere poeng borte, er man helt klart en sikker medaljekandidat. Selv føler jeg at Odd ikke står tilbake fra noen av de andre tetlagene, hevder dos Santos.
PS! Sist Vålerenga gjestet Skien for to år siden vant Odd 4-0. Året før vant Enga - med Egil Drillo Olsen som trener - hele 3-0 på Falkum.