Både G14- og G16-laget til Pors kjempet om finaleplass, men i semifinalen ble det stopp for begge – så vidt det var. Det kunne blitt helblått på Ekebergsletta på finaledagen lørdag, men ble det bare nesten.

Pors-gutta har uansett stått for meget gode prestasjoner under Norway Cup denne uka, med semifinaleplass både i G14 og G16, og G14 som sikret bronse fredag kveld.

– To Pors-lag i semifinalene er meget sterkt, helt fantastisk, sier G16-trener Fredrik Grohs til TA.

– Hva forteller det om arbeidet som er gjort i Pors?

– Det sier veldig mye. Vi legger ned mye tid og energi i ungdomsavdelingen vår. G14 og G16 er to meget gode kull, og i tillegg har vi et godt G19-lag. Det er svært gledelig, sier Grohs.

Kun Pors fredag

Pors-lagene var de eneste telemarkslagene som var videre til A-sluttspillet fredag.

Først ute var G14-gutta, som møtte Åsane fredag morgen. Pors var det førende laget, og vant til slutt 1–0 over bergenslaget etter mål av Yunus Said Soboh. Kantspilleren dro seg inn fra kanten, og skjøt ballen inn i det lengste hjørnet for keeper.

Da ventet semifinalen, og møte med det amerikanske akademilaget Dallas Texans. Amerikanerne kom nylig til semifinalen i Gothia Cup, der de tapte på straffer, før de vant Dana Cup for en snau uke siden.

I en tett og intens kamp holdt Pors stort sett amerikanerne unna, og det var et par brukbare muligheter i begge ender av banen før pause. Rett etter hvilen ble det 0-1, før Pors kom opp på 1–1 etter et selvmål på innlegg fra Said Soboh. Dallas Texans hadde ballen mest, og halvminuttet før slutt ble det 1–2 da de fikk kjempet ballen i mål etter corner.

– Det var litt skuffende, og spesielt fordi at vi ikke fikk til det spillet vi hadde tidligere i turneringen. Det ble slått en del langt, og det favoriserer ikke oss, sier trener Kyrre Jansen til TA.

Skuffede Pors-gutter gikk så til bronsefinale, der de møtte Fornebu Fotballklubb fredag kveld. Slitne Pors-bein hadde definitivt mer å komme med. Fornebu ble nærmest feid av banen da Pors imponerte og vant hele 5–0 etter tre mål av Yunus Said Soboh, og ett mål hver av Ideal Shabanhaxa og Mohamedamin Awees.

– Det har vært en kjempeturnering for oss, helt topp på alle måter, sier Jansen. Sportslig sett ble det åtte seire og ett tap, og hele 38–3 i målforskjell på de ni kampene.

Interkrets neste

Nå venter interkretsserien for Pors-laget, etter at de vant kvaliken i Telemark i våres. Der er de fire beste lagene fra Telemark, Vestfold og Buskerud med.

– Det gleder vi oss veldig til. Der kommer vi til å møte mange gode lag, noe som blir spennende, sier Kyrre Jansen, som sammen med laget har en målsetting om å kjempe helt i toppen i interkretsserien, som starter om snaue to uker.

I helga gir han spillerne fri, før det blir en rolig treningsuke kommende uke med to treninger.

– I helga skal de få suge på karamellen etter denne seieren. Til uka skal vi få Norway Cup ut av kroppen med kun et par treninger, så blir det fullt kjør igjen, forteller Jansen.

G16 til bronsefinale

Bronsefinale ble det også på G16-laget til Pors. I kvartfinalen tidlig fredag ettermiddag slo laget sterke KFUM Oslo 1–0 etter straffescoring av Simon Moini etter at Fernando Mzambi ble hindret.

Kun to timer etter kvartfinalen ventet Tromsdalen i semifinalen.

– På bakgrunn av det ble det ikke all verdens fotballkamp, forteller trener Fredrik Grohs til TA.

Tromsdalen tok ledelsen etter heading fra corner midtveis i omgangen, og gjorde det deretter vanskelig for Pors ved å ligge lavt i banen.

– Vi ble jagende etter, og det ble vanskelig, forteller Grohs.

Dermed blir det bronsefinale på Pors G16, en kamp som spilles mot Askim lørdag ettermiddag.

I B-sluttspillet kom både Gjerpen G14 og Fossum J17 til semifinalen, men der ble det stopp mot henholdsvis Sotra og Academy Elite.