Den siktede skiensmannen i 30-årene har sittet i varetektsfengsel i fire uker med brev- og besøksforbud, men han vil fortsatt ikke gi fra seg verken brukernavn eller passord, slik at politiet kan logge seg inn på enhetene hans for å undersøke dem.

Nå er han varetektsfengslet i nye fire uker mens politiet jobber med saken.

Mannen er siktet for befatning med bilder og/eller filmer som viser seksuelle overgrep mot barn eller som seksualiserer barn.

Det var i april at politiet slo til mot mannens hjem og mot arbeidsplassen hans etter å ha mottatt varsel om at mannen hadde lastet ned overgrepsbilder. Varselet kom opprinnelig fra Google, som har filter som overvåker materiale som bli lastet opp og som fanger opp overgrepsmateriale som viser barn.

Nedlastingen av overgrepsmaterialet skjedde i vinter.

Politiet ønsker tilgang til digitale enheter, slik at de kan undersøke om han har mer overgrepsmateriale lagret på disse. Det har så langt vært vanskelig å få til.

Derfor bestemte tingretten at mannen også må sitte fire nye uker i varetekt med brev- og besøksforbud, slik at han ikke får mulighet til å slette spor som politiet ikke har kontroll på.

«Dersom siktede gis anledning til å kommunisere med andre kan det gjøre det mulig for han eller andre å logge seg på hans digitale enheter, og slette eventuelt ulovlig materiale før politiet får kontroll på dette», står det i fengslingskjennelsen fra Telemark tingrett.

LES OGSÅ: Google slo alarm da de så bildene. Tirsdag gikk politiet til aksjon i Skien