Gå til sidens hovedinnhold

Nei til rasering av kommunen vår

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

(Kragerø Blad Vestmar)

Det borgerlige flertallet i Kragerø har lagt fram et budsjettforslag som vil rasere viktige tjenester for befolkningen. Skole, kultur og omsorg får hard medfart i posisjonens budsjett, og vil garantert gjøre Kragerø til et mindre attraktivt sted å bo – og ikke minst å flytte til.

Hva tenker de på – eller med – de politikerne som vil gjøre skolene i Kragerø dårligere?

Har de spurt kulturadministrasjonen om hva de foreslåtte stillingsreduksjonene betyr for frivilligheten, for fritidstilbudet til barn og unge, for formidling av kunst og kultur og for bibliotektilbudet som er så viktig for så mange?

Hva med omsorgssenteret på Levangsheia som de vil avvikle? En viktig kvinnearbeidsplass som kan brukes til mer enn omsorgsboliger. Avlastningsplasser, korttidsopphold, rusomsorg? Muligheten er mange.

Vi er mange som også er bekymra for framtiden på Stabbestad og Levangsheia. Vi ønsker et skoletilbud som i dag, et barnehagetilbud som i dag, og et omsorgssenter som i dag. Da vi starta prosjektarbeidet med å øke tilflyttingen til området for å sikre fortsatt skole- og barnehagedrift ble vi lovet av ordføreren at vi skulle få god tid til å «snu skuta». Med posisjonens budsjett vil gruppas arbeid, som er godt i gang, være bortkasta. Det er helt umulig å styrke bosettinga på Heia uten gode tilbud til både unge og gamle.

I Senterpartiet snakkes det mye om å ta hele landet i bruk, eller hele kommunen for den sakens skyld. Men ikke i Senterpartiet i Kragerø. Det skulle Slagsvold Vedum ha visst.

Det trengs to, kun TO kommunestyrerepresentanter som tar til vettet og stemmer for et budsjettforslag som kan ivareta hele Kragerøs framtid. En kan jo håpe at de to fins. De vil få heltestatus her ute.

Robert Hellermyr
Rødt-politiker, fastboende på Levangsheia og leder av prosjektgruppa Livet på Levangsheia

Kommentarer til denne saken