Det uttaler kommunikasjonssjef i Skagerak Energi, Thor Bjørn Omnes. Han sier i klartekst: – Vi har bestemt at det ikke blir julebord i år, med henblikk på korona-situasjonen. Det kan bli enkle markeringer internt i mindre grupper som uansett omgås, men dette er det ikke tatt stilling til.

Nei ved sykehuset

Også på Sykehuset Telemark er det en lignende oppfatning:

– Hvert år pleier vi å ha en felles julemiddag i kantina med ribbe og så videre, mange hundre er som regel med på det. Dette er avlyst, sier kommunikasjonssjef ved sykehuset, Lars Kittilsen.

Han er sikker på at de ansatte forstår den avgjørelsen og at de ulike avdelinger følger det opp med tanke på eventuelle mindre julearrangementer. Sykehuset vil ta det videre om kort tid med nærmere informasjon.

Bilforhandler dropper det

– Det ser ut til at vi dropper julebordet i år og heller satser på en litt større julegave til de ansatte, opplyser markedssjef ved Autostrada, administrasjonen i Porsgrunn, Cesilie Kullerud.

– Vi er jo redd for at folk i hyggelig lag lett glemmer smittevernreglene med de konsekvenser det kan få, og vi er jo mange ansatte.

– Har forresten noen av de ansatte etterspurt julebord i år?

– Nei, så langt har ingen spurt eller nevnt noe på det. Av erfaring pleier det ikke å komme spørsmål om det før eventuelt i novembertider dersom de ikke har hørt noe.

Ser det an

Administrerende direktør Sverre Gotaas i Herøya industripark opplyser om at de enda ikke har standpunkt til å de skal ha julebord for sine cirka 20 ansatte.

– Vi ser det an litt. Det er jo smittevernhensyn å ta hensyn til, sier Gotaas.

Ennå ikke bestemt

Sweco vil ha julebord for sin avdeling i Seljord. Om det blir for porsgrunnsavdelingen i tillegg, er ikke avklart.

– Våre ansatte har jo jobbet en del isolert og vært på hjemmekontorer og så videre, så det er viktig at de får anledning til å være sosiale, ingen tvil om det, uttaler Tore Øverås, regionleder Telemark.

Virker som det blir ja

R8 åpner for julebord i år, det bekrefter kommunikasjonssjef Torunn Stavran Johansen.

– Jeg antar vi vil få det til og benytte oss av noen av tjenestene til lokale krefter- eller utsteder, sier Stavran Johansen.

R8 har cirka 60 ansatte og mener det er viktig at de ansatte også får anledning til å omgås sosialt.

Hvis det blir julebord i 2020, så vil det tradisjonen tro arrangeres siste helg i november.

Erna Solberg: – Hyggelig likevel

Statsministeren uttalte i VG i går blant annet dette om sitt syn på julebord:

– Jeg synes det fint om bedriftene avholder julebord for sine ansatte, med de begrensningene som gjelder. Vi klarte å avholde landsmøte, dog mange steder rundt om i landet, men vi kom sammen. Lunsjen ble ikke helt den samme, da du måtte sitte to meter fra bordkavaleren, men det var likevel hyggelig,

Hun er ikke alene. En lokal restaurantdriver uttalte seg i TA for noen dager siden, og han lovet tidenes julebordsesong for dem som ønsker et slikt tilbud.

TA har i forbindelse med en sak 30. september om smitte i Porsgrunn en avstemning, spørsmålet som stilles: "Skal du på julebord i år?"

10 prosent svarer ja. 90 prosent svarer nei (basert på 525 stemmer).