Det betyr at Notoddens sluttspurt sikret plassen i 2. divisjon også neste år. Odd 2 har stoppet helt opp og må ned i 3. divisjon.

Det ble klart etter lørdagens kamper.

– Det er en grunn til at vi havner der vi gjør, det har ikke vært godt nok. Vi må bare se oss selv i speilet og innse det. Nå skal vi løfte oss og jobbe videre i 3. divisjon, oppsummerer den tidligere toppspilleren som nå er toppspillerutvikler i Odd, Jone Samuelsen.

– Vi mister en viktig og god arena, men vi skal gønne på for å rykke opp igjen direkte, sier sportssjef i Odd, Morten Rønningen.

– Vi får ta en dialog når ting har roet seg, men vi mister en arena som har vært veldig god for Odd. 2. divisjon er tøff og krevende, men du får mye igjen for å spille der. Det er god læring, supplerer Samuelsen.

Ifølge Morten Fleischer, som er mannen bak Odds digitale museum, var 2009 året sist Odd 2 var nede på nivå fire.

Holdt på å snuble

Notodden ledet både 2-0 og 3-1, men kampen borte mot Staal Jørpeland endte 3-3 og NFK fikk akkurat det poenget de trengte for å gå forbi Odd 2 og beholde plassen i PostNord-ligaen.

– Den førsteomgangen vi spilte. At vi klarer det vi klarte. Det er sterkt at vi klarte å ro dette i land på 3-3 - etter at det raknet litt. Dette er en skikkelig lagseier, sier NFK-trener Magnus Erga til Telen.

Abel Tjomsland, Magnus Magnetun Bækken og Willian Pozo-Venta scoret målene for bortelaget.

Moss rykker opp

Odd 2 kom under allerede etter tre minutter og til pause ledet opprykksjagende Arendal 2-0 på Odds treningsbane. Kampen endte til slutt med 5-1 til gjestene, men Moss vant sin kamp og med bedre målforskjell enn Arendal rykker de dermed direkte opp fra avdeling 1.

Philipp Zulechner scoret Odds trøstemål mot slutten av oppgjøret.

En gammel Odd-kjenning, Vegard Bergan, som spilte for Odd blant annet mot Borussia Dortmund i 2015, er nå midtstopper i Arendal. Etter Odd-tiden har han vært innom både Bodø/Glimt og Start.

Saken fortsetter under bildet.

Før lørdagens runde var Notodden under streken, mens Odd 2 var rett over. Begge sto med 22 poeng før siste kamp. To mål skilte dem.

Odd 2 (fra start): Peder Nygaard Klausen, Brage Evensen, Samuel Skree Skjeldal, Jesper Svenungsen Skau, Flamur Kastrati, Magnus Lekven, Syver Aas, Thomas Grevsnes Rekdal, Anders Hartveit Ryste, Oliver Jordan Hagen, Philipp Zulechner.

NFK (fra start): George Motase Bokwe, William Schjølberg Husebø, Max Anton Snibb, Adrian Nicolai Anhanger Solberg, Tobias Kvalvågnes Guddal,Martin Soleim Holmen, Adrian Berntsen, Willian Pozo-Venta, Magnus Magnetun Bækken, Abel Tjomsland, Melvin Tony Frithzell.