Økt antall arbeidsledige innvandrere

ØKENDE: Det er flere arbeidsledige innvandrere i Telemark nå, enn det har vært tidligere. - Dessverre ser vi at mange med innvandrerbakgrunn strever med å komme i jobb, bekrefter fylkesdirekør Terje Tønnessen ved Nav Telemark.

ØKENDE: Det er flere arbeidsledige innvandrere i Telemark nå, enn det har vært tidligere. - Dessverre ser vi at mange med innvandrerbakgrunn strever med å komme i jobb, bekrefter fylkesdirekør Terje Tønnessen ved Nav Telemark. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

TELEMARK: Innvandrerne i fylket sliter med å få seg jobb. Aldri før har det vært så stor ledighet som nå.

DEL

Det går fram i en rapport fra Nav Telemark.

- Dessverre ser vi at mange med innvandrerbakgrunn strever med å komme i jobb, sier fylkesdirekør Terje Tønnessen ved Nav Telemark.

LANGTIDSLEDIG

Ifølge rapporten er det et økende antall mennesker som blir langtidsledige i Telemark. Forrige måned var hele 3 168 mennesker registrert som arbeidsledige. Noe som skal være en økning på ni prosent, sammenlignet med i fjor.

27,9 prosent av de arbeidsledige i fylket har innvandrerbakgrunn. Det utgjør 885 personer. Aldri før har det blitt målt et så høyt antall arbeidsledige innvandrere.

- Slik situasjonen er på arbeidsmarkedet i dag stilles det stadig høyere krav til kompetanse og språk. Tidligere har det vært mulig å skaffe seg arbeid kun med engelskkunnskaper, men i dag kreves det som regel at man også behersker norsk, forteller Tønnessen.

Telemark er et av fylkene med høyest arbeidsledighet i landet, med 3,6 prosent ledighet. Mot et landsgjennomsnitt på tre prosent.

Artikkeltags