Fire menn pågrepet etter narko-aksjon

Foto: Ørnulf Holen

Foto: Ørnulf Holen

Artikkelen er over 5 år gammel

SKIEN: Fire personer er pågrepet i en aksjon mot salg av narkotika på internett. Det er gjort store beslag i saken.

DEL

Etterforskere fra Kripos jobbet fortsatt i en enebolig i Skien tirsdag ettermiddag. Ifølge TAs journalist på stedet står det tre-fire sivile politibiler utenfor boligen. Eneboligen er forholdsvis stor og har en skjermet hage. Men det er foreløpig ukjent om det er i denne boligen politiet har funnet en plantasje.

- Kripos har de siste dagene pågrepet fire personer for produksjon og salg av narkotika. Flere av de siktede anses som sentrale i norsk sammenheng når det gjelder salg av narkotika via det mørke nettet, sa kripos på en pressekonferranse tirsdag ettermiddag. TA sendte direkte fra pressekonferransen.

STORE BELØP

En rekke tekniske etterforskere fra Telemark politidistrikt og KRIPOS  har det siste døgnet saumfart en enebolig rett utenfor Skien sentrum. Her har man gjort beslag av datautstyr, hasj og marihuanaplanter.

Undersøkelsene på en rekke adresser i Skien og Oslo startet søndag. Det er blant annet gjort beslag av det politiet karakteriserer som en narkotikaplantasje. Det er uvisst om dette beslaget er gjort i Oslo eller Skien.

- Vi har gjort store beslag og utelukker ikke ytterligere pågripelser i saken, ser Richard Beck Pedersen, politiadvokat i Kripos. Hvor mye nettverket har solgt for er foreløpig ikke kjent, men ifølge Pedersen er det snakk om millionbeløp.

OSLO OG SKIEN

De fire siktede er menn mellom 29 og 31 år, og de ble pågrepet i Oslo og Skien.

De fire har brukt krypteringsutstyr og det har gjort etterforskningen vanskelig.

- Etterforskningen har vært utfordrende, blant annet på grunn av kryptering og anonymisering.  Dette har vært en prioritert sak fordi markedsplasser på det mørke nettet ikke kan være fristeder for alvorlig kriminalitet, sier Beck Pedersen.

De fire vil bli fremstilt for varetektsfengsling på onsdag.

Det er tatt omfattende beslag i saken, både av datautstyr og narkotika.

Artikkeltags