Setningen som har satt sinnene i kok, var en del av et intervju med Bjørn Risa i Stavanger Aftenblad som handlet om selskapets solide resultat i fjor.

Etter en solid snuoperasjon går entreprenørselskapet Risa så det griner, og økte inntektene med 50 prosent. Nå bruker Risa 16 millioner kroner for å gi de ansatte i entreprenørselskapet bonus.

Bjørn Risa sier i intervjuet at han vil dyrke det han kaller for Risa-modellen og at de ikke venter en bølge av ansettelser framover:

Framover vil Bjørn Risa fortsette å dyrke det han kaller for Risa-modellen. Ingen voldsom bølge av ansettelser venter. Tiden skal brukes til å trimme de han har, så de fungerer best mulig sammen. Og da er han også opptatt av hvem som skal rekrutteres inn som ledere. Han vil ikke ha inn de som kommer fra konkurrenter og som er opplært i en annen måte å gjøre ting på. Og så nevner han én ting til: De må ikke være over 40 år.

– Bekymringsverdig

Det fikk gründer, LinkedIn-profil og fast kommentator i Stavanger Aftenblad, Fredrik Fornes, til poste følgende innlegg tirsdag morgen:

«Vi ansetter ikke ledere over 40 år», sier Risa AS-sjefen til Aftenbladet. Nok en gang ser vi åpenbar aldersdiskriminering – uten at det stilles kritiske spørsmål. Ingen oppfølgingsspørsmål som «Du er klar over at det ikke er lov å selektere på alder?». Ingen «Du synes ikke det å stemple alle over 40 år som ute av stand til å tilpasse seg deres filosofi er stigmatiserende?». Nei, intervjuet og gladsaken om gode resultater og treningsopplegg for de ansatte får fortsette som om ingenting oppsiktsvekkende nettopp ble sagt. Fordi det er nettopp det diskriminering i arbeidslivet er i dag: Ikke oppsiktsvekkende. Det skjer hver dag. De fleste skjuler det ikke engang.

– Det er skremmende at folk bare får drive på uten at noen reagerer. Det sier en del om hvor mye tolerert den type diskriminering er i dag. Det er bekymringsverdig, sier Fornes til Jærbladet.

– Ville han ansatt seg selv?

Innlegget har, etter tre timer, 113 kommentarer, 530 likes og blitt delt ni ganger.

Dette er et lite utvalg av reaksjonene som ble lagt igjen i Fornes sitt kommentarfelt:

– Her har noen vært på jakt etter klikk.

– Ville han ansatt seg selv?

– Veldig trist at vi ikke har kommet lenger enn dette.

– Idiotisk.

– Sjokkerende og trist, samtidig så vanlig.

– Tror vi var mange som satte kaffen i halsen da dette ble lest.

– Tidenes turn-off og spesiell strategi for å bygge omdømme og employeer branding.

– Ubegripelig hjernedødt.

– Går rundt og lurer på om dette er et PR-stunt.

Håpet det var en feil

Også Kåre Sele Krogedal, som er eier og daglig leder av rekrutteringsbyrået Zelekt AS, har uttalt seg på LinkedIn.

– Jeg har stor respekt for Risa AS, men kvakk til da jeg leste Bjørn Risas uttalelse om at han ikke vil ansette ledere over 40 år fordi han har dårlig erfaring. Jeg håpet at det var en sitatfeil, men det var det jo ikke. Det er derimot et eksempel på hvor mye som finnes av dette i næringslivet. Alle er ikke like åpne og rett fram som Bjørn Risa i dette tilfellet, men det er et stort problem. Derfor mener jeg at det er på tide at vi bransjefolk nå gir klar beskjed, sier Sele Krogedal.

Noen av kommentarene som kom i kjølvannet av rekruttererens innlegg, publisert mandag kveld:

– Dette er helt uakseptable uttalelser og indikerer sterke fordommer. Det er forøvrig flott at intervjuobjektet skjærer alle i en aldersgruppe over en kam. Alle over 40 er jo klin like, må vite.

– Seriøst???

– Håper inderlig dette er skrevet for å få klikk, slike holdninger og meninger er langt fra det vi trenger med tanke på ledelse og rekruttering.

Fylkesordføreren er et unntak

I samme sak går det også fram at en av de siste ansatte, fylkesordfører Marianne Chesak, har passert Risas egen aldersgrense. Hun begynner som leder for strategi og samfunnskontakt i Risa-konsernet i oktober – og er 45 år gammel.

– Du er jo selv over 40. Hva mener du om din framtidige arbeidsgivers utsagn om ikke å tilsette de over 40 år i lederroller?

– Jeg tenker først og fremst at Bjørn Risa er kjent for å sette ting på spissen og at det danner et noe unyansert bilde av det virkelige budskapet. Er det én ting han ønsker, er det å bygge kompetanse «inhouse» og beholde ansatte til de går av, svarer Chesak, og legger til at det allerede eksisterer et mangfold av aldersgrupper i selskapet.

– Kompetanse er viktig. Jeg vil tro at dersom det kommer en god søknad fra en 60-åring, vil det være interessant, sier hun videre.

– Jeg liker diskusjoner

Dagen derpå, etter at saken også ble publisert på E24.no, har Bjørn Risa hatt det travelt med å svare på henvendelsene. Det er mange som mener mye og ønsker å si et og annet om aldersutspillet.

– Det har vært full fyr, og telefonen har ikke stått stille. Det kommer tilbakemeldinger fra alle kanter av landet, sier han.

Men selv om de fleste reaksjonene er sterke, angrer ikke næringslivslederen på uttalelsen og beskyldningen om at han driver med diskriminering i rekrutteringssammenheng.

– Diskriminering er noe vi har framme i pannen hver eneste dag. Hovedregelen hos Risa AS er at vi akkurat nå ikke trenger å øke bemanningen utover de 600 ansatte vi har. Mange ønsker å jobber her til de er 70 år og vi vil beholde denne kunnskapen, kommenterer Risa.

Han sier at han skjønner at han har irritert mange, men at han liker engasjement og at han tydeligvis har truffet en nerve.

– Jeg liker diskusjoner, har respekt for folk og vil opptre ydmykt, men jeg står likevel for det jeg sa. Men så vet jeg at folk reagerer forskjellig på ting. Jeg beklager om noen har følt seg truffet. Jeg er genuint interessert i folk og opptatt av å forstå enkeltmennesket. Ellers vil jeg jo si at vi hele tiden har fokus på hva vi trenger av kompetanse. Marianne Chesak hadde kvaliteter vi manglet i ledergruppa og derfor ansette vi henne – selv om hun altså har bikket 40. Av de 100 personene som ble sist ansatt, er 45 prosent over 40 år, understreker Bjørn Risa.

Tror ikke omdømmet svekkes

Han peker videre på at de til enhver 60 lærlingene som tas inn i selskapet, etter det to år lange opplæringsløpet, skal få fast jobb.

– Flere som har reagert, har også gjort det i positiv forstand. De mener at jeg gir ungdommen plass i rommet. Så ja, det har vært både ros og ris, smiler Risa, som sier at han har de ansatte i ryggen.

– De står bak meg. De ansatte i Risa-gruppen vet at jeg er superglad i folk, spesielt de som jobber her. Vi skal være en annerledes type arbeidsplass. Det er knallkjekt.

– Tror du at Risas omdømme vil svekkes på grunn av den nevnte uttalelsen?

– Nei, det tror jeg ikke. Her er det snakk om tolkningsnyanser. Risa AS har blitt bygget opp av familien gjennom 75 år, og vi har overlevd to ekstremt tøffe perioder. Folk har lyst til å jobbe her, og det gir jo selvtillit at vi stadig mottar stadig åpne søknader.

Risa fikk tirsdag formiddag henvendelse fra NRK om å delta i Dagsnytt 18. Etter det Jærbladet erfarer, stiller han trolig opp til debatt.