Baksaas vil ikke gå

Telenors toppsjef Jon Fredrik Baksaas mener det er et "eierspørsmål" at Tropnd Giske valgte å sparke Harald Norvik.

Telenors toppsjef Jon Fredrik Baksaas mener det er et "eierspørsmål" at Tropnd Giske valgte å sparke Harald Norvik. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Telenors konsernsjef Jon Fredrik Baksaas har ingen planer om å forlate sin post.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

Styreleder Harald Norvik fikk sparken. Bedriftsforsamlingens leder Jan Erik Korssjøen gikk i protest. Men Baksaas er innstilt på å bli sittende.

– Vi har hatt gode styreformenn i Telenor før og hadde en god styreformann i Harald Norvik. Jeg håper vi får en ny god styreformann, slik at vi kan jobbe videre med de lange strategiske problemstillingene for Telenor, sier Baksaas til NTB etter tirsdagens presentasjon av selskapets kvartalstall i det hypermoderne hovedkvarteret på Fornebu.

Telenor-sjefen har fram til nå ikke villet kommentere Norviks avgang, som ble kunngjort i forrige uke. Konsernsjefen var da i India, der han forsøkte å redde stumpene av selskapets storsatsing.

Baksaas betrakter styrelederens avgang som et rent eierspørsmål. Hvor vidt han kan være nestemann som må gå i telegiganten, vil han ikke si noe om.

– Det gjør jeg meg ikke noen tanker om. Jeg sier som idrettsutøverne: Vi holder en fokusert agenda.

Den betente striden med næringsminister Trond Giske (Ap) om salget av TV 2 til danske Egmont er et avsluttet kapittel for konsernsjefen.

– TV 2–saken er i den store sammenhengen en veldig beskjeden sak for oss. Dette er historie nå, sier Baksaas.

Forholdet til Giske beskriver han som «helt greit».

– Vi har vært på reise sammen og snakket om utfordringene våre i India, og han bidrar med det han kan, slik enhver næringsminister ville måtte gjøre når norske næringsinteresser er blir herset med av indiske regulatoriske forhold, sier Baksaas.

Indisk trøbbel

Telenor la tirsdag fram et kvartalsresultat som viser en solid vekst, men som er sterkt preget av tilbakeslagene i India. Selskapet har valgt å nedskrive virksomheten med 3,9 milliarder kroner som følge av lisenssaken.

Indisk høyesterett kansellerte i februar mobillisensene til Uninor, som Telenor eier sammen med indiske Unitech. Disse lisensene skal ut på auksjon på nytt og forslaget til regler for auksjonen er utarbeidet av det indiske motstykket til Post- og teletilsynet. Forslaget er nå til behandling av det indiske telekomdepartementet, som skal fatte en endelig avgjørelse innen 24. mai.

– Dersom de blir vedtatt av telekommunikasjonsdepartementet vil det være nærmest umulig for oss å delta i auksjonen. Vi arbeider aktivt for å ivareta våre investeringer og oppfordrer indiske myndigheter til å vedta et akseptabelt rammeverk for bransjen, sier konsernsjefen.

Næringsminister Trond Giske (Ap) reiser lørdag til India for å se hva som kan gjøres med Telenors problemer med mobillisenser i landet, skriver E24.

På den hjemlige arena opplever Telenor stadig utfordringer knyttet til et fasttelefonimarked i fritt fall. Tapene oppveies i noen grad av økt datatrafikk som smarttelefonens inntog gir rom for. I Asia utenom India kan selskapet dessuten vise til gode tall.

Om oppkjøpet av VimpelCom-aksjene i Russland nøyer Baksaas seg med å si at Telenor er trygge på at det norske konsernet har opptrådt i overensstemmelse med gjeldende lover og reguleringer. (ANB-NTB)

Artikkeltags