NAF: - Disse dekkene kan vi ikke anbefale

- Spørsmålet må ikke være "hvor kan jeg finne de billigste sommerdekkene", advarer NAFs eksperter. Spørsmålet må være "hvor kan jeg finne de beste sommerdekkene billigst mulig".

- Spørsmålet må ikke være "hvor kan jeg finne de billigste sommerdekkene", advarer NAFs eksperter. Spørsmålet må være "hvor kan jeg finne de beste sommerdekkene billigst mulig".

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

- En tvilsom måte å spare penger på.

DEL

I det som nærmest må beskrives som historisk dårlig timing, med et snøfall som stopper busstrafikken, har NAF sluppet sin årlige test av sommerdekk.

I år er det 15 dekk som har blitt grundig testet.

- Ved første øyekast ser alle dekkene like ut - svarte og runde. Under vanlig kjøring føles alt bare bra, men det er de fire håndflatestore flatene mot asfalten som skal sørge for å styre, bremse og holde bilen din på veien.

KJENTE DOMINERER

Som alltid er det de mest kjente dekkene som dominerer i toppen, mens enkelte dekk i midtsjiktet også gjør det brukbart.

- I testen finner vi også noen billige dekk, som vi ikke kan anbefale, sier Rune Korsvoll, redaksjonssjef i NAF-magasinet Motor.

- Det er avgjørende å ha gode sommerdekk. Dårlige sommerdekk viser ikke sitt sanne ansikt før de er midt oppe i en kritisk situasjon særlig på våt asfalt. Å spare noen hundrelapper på dekk er etter vår mening en tvilsom måte å spare på, mener han..

NAF melder at indiske Apollo Alnac 4G, taiwanske Nankang Econex NA-1 og kinesiske Goodride Sport SA-37 havner på bunnen i årets store sommerdekktest. Sommerdekkenes vanskeligste føre er våt asfalt og alle de tre i bunnen skårer dårlig på dette underlaget.

SKILLER SYV METER

– På våt asfalt skiller det mye i bremselengde. Hele syv meter skiller beste og dårligste dekk.

Syv meter er mye når du skal rekke å stoppe for ikke å treffe en fotgjenger i et fotgjengerfelt, advarer Korsvoll.

Som alltid er det slik at ingen dekk er best på alt - og NAF oppfordrer til å se på deltestene på dekkene du vurderer for å finne det som passer deg.

ÅRETS TESTDEKK OG POENGSUM:

Artikkeltags