Slik gikk det da Eirik (21) tekstet bak rattet

Artikkelen er over 4 år gammel

NAF testet tre unge sjåfører og filmet resultatet.

DEL

Eksperter har i flere år sagt at det å skrive tekstmeldinger på mobilen mens du kjører gjør deg minst like uoppmerksom som hvis du kjører i fylla.

Likevel trenger vi stadige påminnelser om hvor farlig denne aktiviteten er. Derfor utfordret NAF tre unge sjåfører til å prøve å skrive en tekstmelding mens de kjørte bil.

Meldingen de skulle skrive var «Hjemme om en halvtime, klemz».

Først skrev de meldingen uten å kjøre samtidig. Den raskeste brukte 23 sekunder på meldingen. På en vei i 80 kilometer i timen tilsvarer 23 sekunder altså en halv kilometer med øynene andre steder enn på veien.

– LIVSFARLIG

– Veldig mye kan skje på en strekning på over en halv kilometer. Det er rett og slett livsfarlig å tekste når man kjører, sier fagansvarlig Morten Fransrud i NAF til TB.no.

– Akkurat som promillekjørere, tror ikke mobilbrukere at kjøringen påvirkes av mobilbruken. Moralen er å holde seg unna teksting når man kjører bil. Piper det i telefonen, så vent til du er fremme, fortsetter han.

– MYE VERRE ENN VENTET

Eirik traff både det ene og det andre hinderet da han kjørte samtidig som han prøvde å skrive en tekstmelding.

– Dette gikk mye verre enn forventet. Jeg trodde faktisk jeg skulle klare å ha litt bedre kontroll enn jeg hadde, sier han i videoen etter forsøket.

Artikkeltags