Odds sportssjef vil ikke sette en eksakt tidsfrist, i alle fall ikke i avisa. Men han er klar på at både han og Odd må få noen svar i løpet av kort tid og helst så fort som mulig.

Vi snakker heller ikke om hvem som helst. Det er sentrale spillere som i utgangspunktet er ferdige i Odd når 2022 blir 2023.

Tapte ikke én kamp

En av høstsesongens desidert viktigste spillere var lånespiller Vebjørn Hoff (26). Han er i utgangspunktet Rosenborg-spiller med kontrakt der ut 2024. Men det er ingen tvil om at Odd håper å få sunnmøringen permanent til Skien.

Selv har Hoff vært luken – uten at han har utelukket noe som helst. I Rosenborg har han hatt null tillit under trener Kjetil Rekdal.

– Vi har en pågående dialog med agenten og håper ikke dette er lukket, men Vebjørn er Rosenborgs eiendom så vi må først se om de er villige til å finne en løsning. Vi prater sammen ukentlig, og når vi skal ha inn en midtbanespiller er Vebjørn øverst på den lista. Derfor venter vi på en avklaring før vi eventuelt må gå videre med andre, forteller sportssjef Rønningen til TA.

Saken fortsetter under bildet.

Odd lå på 12. plass med 20 poeng da Vebjørn Hoff gjorde comeback på utlån fra Rosenborg 20. august. Med Hoff på laget tapte ikke Odd én eneste kamp denne høsten. Da de fikk sitt eneste tap, borte mot Tromsø, var 26-åringen hjemme og ventet på fødsel.

Ved sesongslutt, og 11 kamper og seks serieseire senere, var Odd nummer fem med 45 poeng. I tillegg gikk Odd videre i cupen som fortsetter mot Sandefjord i mars.

Hoff viste hvor viktig han er for Odd og scoret også tre mål.

Fakta

Odd-kontrakter:

31. desember 2022: Philipp Zulechner, Adama Diomande, Vebjørn Hoff (lån avsluttes), Kevin Egell-Johnsen, Gilli Rólantsson, Ivan Mesik (lån avsluttes).

31. desember 2023: Espen Ruud, Steffen Hagen, Syver Aas, Josef Baccay, Abel Stensrud, Flamur Kastrati, Leopold Wahlstedt.

31. mai 2024: Anders Hartveit Ryste.

30. juni 2024: Milan Jevtovic.

31. juli 2024: Sondre Rossbach, Odin Bjørtuft.

31. desember 2024: Samuel Skree Skjeldal, Mikael Norø Ingebrigtsen, Filip Rønningen Jørgensen, Conrad Wallem, Jesper Svenungsen Skau, Dennis Gjengaar, Faniel Temesgen Tewelde, Peder Nygaard Klausen.

31. juli 2025: Solomon Owusu, Thomas Rekdal.

Enda flere usikre

Hva så med Gilli Rólantsson? 30-åringen har allerede takket nei til et kontraktstilbud og har fått et nytt denne uka.

– Jeg skal snakke med Gilli igjen fredag eller i helga. I løpet av kort tid må vi bli enige om vi skal gå videre eller ikke, sier Morten Rønningen.

Saken fortsetter under bildet.

Da det ikke ble noen Torgeir Børven (30), kom Adama Diomande (32) til Odd. Den tidligere Premier League-spissen viste litt av potensialet sitt da han scoret i sin første kamp fra start – før 32-åringen ble langtidsskadet.

Odd vil gjerne ha Diomande med videre, men også der må de vente på svar.

– Vi venter egentlig på Dio og agenten. Atta (Aneke) er i Ghana nå, men vi må få litt fart i dette når han kommer hjem. Vi holder trykket oppe, og må ha et svar snart.

Saken fortsetter under bildet.

– Når må du få et ja eller nei?

– Vi har ikke satt noen eksakt tidsfrist, men i alle fall før nyttår, svarer Rønningen og understreker at spillerlogistikksjef, Thomas Skilbred, holder ting i gang og jobber også med alternative spisser hvis Diomande sier nei til Odd.

Når det gjelder sistemann, Kevin Egell-Johnsen (22), støtter sportssjefen trener Pål Arne Paco Johansen som etter onsdagens treningskamp sa dette til TA:

– Nå er håpet at Kevin skal spille internkampen neste fredag, så han får en kamp før vi gir oss og vi får sett ham mest mulig før vi lander en avgjørelse.

Saken fortsetter under bildet.

Keeperkabalen

Odd står i utgangspunktet med tre keepere, men Leopold Wahlstedt (23) kan bli solgt i januar. Sondre Rossbach (26) har også fått lov til å finne seg en ny klubb. Klubbens tredje keeper er 19 år gamle Peder Nygaard Klausen.

Rune Almenning Jarstein (38) har fortsatt en pågående sak med Hertha Berlin. Skiensmannen har fått sparken, men vil renvaske seg fullstendig før han inngår en avtale om sluttpakke.

Derfor er det ikke aktuelt for Odd å snakke med Hertha Berlin – verken om et Jarstein-lån eller noe annet.

– Rune har en juridisk tung sak pågående i tysk rettsvesen. Da kan ikke vi blande oss inn i noe som helst der, poengterer Odds sportssjef.