Det blir pil og bue, musikk og dramatikk på høyt nivå når Robyn Hood og vennene hennes inntar Brekkeparken denne uken.

– Ja, for Robin Hood er blitt jente, og mye er nytt, selv om grunnhistorien er den samme.

– Vi har skrevet en helt ny historie, men den baserer seg på det samme utgangspunktet, forteller Kristian Hauge hos Teater Ibsen.

Tett på publikum

Når de første publikummerne blir hentet ved porten i Brekkeparken kommende fredag, blir man hentet i kohorter, forteller Hauge.

– Publikum blir hentet av Robyn Hood og på veien mot amfiet må publikum gjennom noen oppgaver for å få være med videre. De som greier det, blir plassert i amfiet her i parken. Vi prøver egentlig å få publikum så delaktig som mulig, i denne forestillingen, forteller Hauge, som lover at oppgavene er enkle, og at de ser an publikum i forhold til hvor delaktig publikum ønsker å være, forteller han.

Gode og onde

Historien er modernisert og det bli med en touch av Greta Thunberg.

– Det står jo mellom det gode og det onde her. Og vi har en ond dronning og vi har en slu sheriff. De er opptatt av penger og makt, men det er ikke penger Robyn Hood stjeler fra de rike og gir til de fattige. Det er skog og ren luft, forteller Hauge, der han står midt i parken, et sted som ikke har vært brukt i større grad tidligere.

– Alt dette donerer vi faktisk til Telemark museum etter bruk, sier Hauge og viser til benkene og den lille «scenen».

– De ønsket å ha det her for eventuelle arrangementer senere, og det kan jo være fint. Vi synes jo selv det er blitt et kult sted.

Bare tre skuespillere

Det vil bli stemningsfullt i Sherwoodskogen når det går mot kveld, og en delikat lyssetting vil forvandle skogen og Robyns camp i Brekkeparken til en helt spesiell oase.

Forestillingen spilles fram til 12. september og allerede nå er det solgt bra med billetter, opplyser Hauge.

– Tre skuespillere besetter alle rollene, så det blir garantert mye gøy, sier Hauge.

Regien er ved Sjur Marqvardsen, mens de ulike rollene spilles av Joakim Thrane, Hanne Amalie Smestad og Mathilde Skarpsno.