Gå til sidens hovedinnhold

Nå skal Jostein (26) hjem for å satse: – Målet vårt er opprykk

SKIEN: Jostein Pedersen spilte i Runar forrige sesong, men nå skal han hjem for å løfte Herkules til nye høyder.

26-åringen fra Gråtenmoen er født og oppvokst i området rundt Herkules, og nå skal han hjelpe laget til opprykk.

– Jeg bestemte meg vel egentlig for å satse fullt på håndball forrige sesong, og da dro jeg til Runar for å spille i Eliteserien. Før det prioriterte jeg studier, men det føltes ut som om det var riktig tid å prøve seg nå, forteller han.

Eliteserien for herrer ble delvis gjennomført denne sesongen, og lagene kom seg gjennom 12 kamper, men etter nyttår har det vært full stopp.

– Det har vært veldig spesielt. Vi har vært heldige som har fått spille så lenge som vi gjorde, men nå de siste ukene så har jo alt vært stengt ned.

Når håndballen starter oppe igjen skal Jostein spille for Herkules, som begynner å få seg et slagkraftig mannskap. Han har også tidligere vært med på å rykke opp fra 2. divisjon med Kristiansand, og denne sesongen rykket de opp til Eliteserien.

– Det er veldig deilig å komme hjem igjen. Jeg synes Herkules har noe spennende på gang med Kenny (Ekman) og Jan Tore (Rosland), og det er mange av barndomsvennene mine som spiller på laget. Egentlig så er det jo nesten den samme gjengen som jeg reise fra, sier han.

– Målet vårt er jo å rykke opp igjen til 1. divisjon med en gang, for så å bli et stabilt lag på det nivået, sier han.

– Det har jo alltid vært litt forventninger til Kules uten at det har blitt så mye rundt det, men med Kenny inn som trener så tror jeg det er starten på å få klubben opp igjen, fortsetter han.

Profilert trener

Kenny Ekman har blant annet erfaring som spiller i Arendal, og han ble sett på som en av de beste defensive spillerne i Eliteserien. Ekman var også lagkamerat med Pedersen i Runar forrige sesong. Svensken er veldig fornøyd med sin nye spiller.

– Det er en signering som vi i klubben er veldig fornøyde med. En lokal gutt som har vært ute og testet nivået blant eliten, sier Ekman til TA.

– Jostein er en spiller som kommer til å tilføre laget mye positivt, og det er en stor fordel at han kjenner mange av gutta på laget fra før av. Han har fått en god treningskultur og er i meget god fysisk form. Det beste av alt er nok likevel at han er så ydmyk som han er, samtidig som han er målrettet, fortsetter han.

Herkules har jobbet på spreng for å få på plass et slagkraftig lag når håndballen returnerer.

– Klubben har jobbet steinhardt med å få på plass et lag, og det har de lyktes med. Vi har forlenget med de aller fleste, og er i dialog angående forlengelse med resten, som vi håper å få på plass etter påske.

– Vi skal utvikle oss sportslig og vi jobber også med å gjøre oss mer synlige i sosiale medier. Jan Tore (Rosland) og Erik (Skogen) har gjort en fantastisk jobb for at vi skal ta neste steg. I tillegg har vi fått inn ei som heter Cecilie som skal gjøre oss mer synlige i sosiale medier.

Mange baller i luften

Pedersen har fram til nå prioritert studiene, og han er utdannet barnehagelærer. Ved siden av håndballspillingen i Runar har han jobbet på en barneskole i Larvik.

– Jeg var så heldig å få meg jobb i Larvik hvor jeg jobber en til en med barn som trenger ekstra hjelp, og jeg har også vært fysisk trener for noen av de litt yngre lagene i Runar, forteller 26-åringen.

– Nå har jeg jo kjøpt meg leilighet her i området, og fortsetter ikke jobben i Larvik. Målet er å få seg en jobb her i Skien eller i området rundt ved siden av håndballen.

I en prøvende tid hvor det ikke er mye som skjer så har Pedersen funnet seg en ny hobby.

– Det har blitt mye frisbeegolf ja, ler han.

– Ja, jeg vil si at jeg er god. Jeg er en sånn type som må bli god i det jeg først går inn for å drive med.

En sport som krever mye terping om man virkelig skal bli god, men Pedersen sier at håndballen kommer først.

– Jeg har ikke hatt tid til å legge ned den ordentlig grunntreningen. Jeg synes det er artigere å bare gå i skogen med kompiser.

– Men jeg har jo kjøpt meg en egen kurv da, så jeg står her i stua og øver meg på å putte, ler han.