Nå skal disse veiene få ny asfalt

Foto:

SKIEN: I forrige uke ble det inngått kontrakter mellom fylkeskommunen og entreprenører for 200 millioner kroner. Noe av det går til asfalt i Grenland, pluss utbedringer på Tinnsjøveien.

DEL

Det er alltid enklest å ta det konkrete først. Så av kontraktene på 200 millioner kroner skal rundt 20 millioner kroner gå til asfalt i Grenland.

Fire strekninger på riksveg 32 får ny asfalt. Dette gjelder på strekningen fra ferist til Bakkane i Siljan. Holtesletta i Siljan får ny asfalt, det samme får strekningen Kreppa bru til Gjerpen kirke. Det blir også ny asfalt på strekningen rundkjøring ved Hauen til Hovenga.

På fylkesvei 353 skal det nytt dekke på strekningen Svanvik til Skyggestein. Fylkesvei 356 får asfalt på Knardalstrand. I Skien blir det også nytt dekke på strekningen fra Grøtsund til Skotfoss på fylkesvei 357 samt noe ved Myren.

I Porsgrunn blir det også nytt dekke på strekningen fra Lillegården til Røra. Mens det i Seljord blir nytt dekke på Garviksstranda. I Bamble blir det nytt dekke på strekningen fra Stathelle til rundkjøringen ved Skjærgården.

Mest til vedlikehold

Den største delen av kontraktene på 200 millioner kroner ble tildelt Mesta og er en driftskontrakt for Nedre Telemark. Dette innebærer brøyting, salting og mindre veiarbeid for perioden september 2020 til september 2023, med opsjon på ett år.

Asfaltkontrakten i Telemark gikk for øvrig til YIT.

Sikring på Tinnsjøveien

Det er også inngått kontrakt med Sønstegård AS i Gransherad og Haugholt Anlegg’s service fra Gjerstad. Disse selskapene skal sørge for rassikring ved Jønjiljotunnelen og Presturatunnelen. Eksisterende portaler på sørsiden av tunnelene skal forlenges med rundt 20 meter hver, for å sikre veien mot ras fra terrenget over. Det skal også utføres en del andre arbeider i tilknytning til dette.

Artikkeltags