Elbilmerket som kom til Norge i 2020 fortsetter å endre sin forhandlerstrategi i Norge. Det har lenge vært ukjent hvem som skulle ta over etter Motor Forum, men nå er det klart at Autostrada Skien blir forhandlerens femte agent i Norge.

Fra før er Bilia, Ålgårds Auto, Nardo Bil og Bil i Nord med i nettverket.

– Xpeng er et utrolig spennende merke, forteller daglig leder Thomas Maximillian Grøndahl ved Autostrada i Skien.

Han ser fram til å jobbe med Xpeng.

– De er veldig fremoverlente og jeg er overbevist om at dette blir bra. Kinesiske biler har kommet for å bli. Nå er det vel rundt 15 kinesiske merker i Norge. Av disse vil kanskje 7–8 klare seg og Xpeng er en av de. Det er jeg overbevist om, tror Grøndahl.

Merket har allerede lansert to biler i Norge, kompakt-SUV'en G3 og sedanen P7. Snart er den større SUV-en G9 på plass.

Viktig del av nettverket

Norgessjef Claes Persson i Xpeng er fornøyd med å få Autostrada inn i sitt forhandlernettverk.

– Det er svært gledelig å kunngjøre Autostrada som en ny agentpartner for Xpeng i Norge. Deres profesjonalitet og høye ambisjonsnivå samsvarer godt med målene til Xpeng, og vi er sikre på at vi vil være en svært god match for hverandre i dagens bilmarked. Sammen med de allerede annonserte agentene, markerer dette en ny milepæl i vårt arbeide om å bygge ut et nytt agentnettverk i hele Norge, forteller Persson i en pressemelding.

Ifølge Xpeng kan merket i enda større grad møte etterspørselen til kundene utenfor de store byene med Autostrada på laget.

Xpeng blir for øvrig Autostradas andre nye merke i mai. Tidligere ble det kjent at Autostrada Skien også blir agent for Lotus.