Mandag var Henriette Pisani Ekeli på vei fra Bergen til ferie i Kragerø. Over Dyrskar på Haukelifjell ble hun vitne til dramatiske scener.

Se video under

– Vi kjørte i kolonne og plutselig hørte vi et slags brak. Vi så at en trailer foran oss hadde kjørt utfor veien. Vår første tanke var at vi nå måtte stå der et par timer før vi kom oss forbi, sa Ekeli til TA tirsdag.

Traileren gjorde et forsøk på å kjøre videre, men det sjåføren trolig ikke hadde fått med seg var at autovernet på stedet hadde hektet seg fast i kjøretøyet. Jo mer traileren kjørte, jo mer av autovernet forsvant opp i løse luften.

Meter for meter ble autovernet røsket opp med roten, helt til rundt hundre meter med autovern hang over svingen på stedet.

Skal reparere

Sjåføren ble anmeldt og har mistet førerkortet etter hendelen. I tillegg til å rive med seg autovernet, skadet han også to bobiler.

Nå er veivesenet i gang med å reparere og på grunn av dette blir det tre dager med endringer i avviklingen av kolonnene. Den starter opp igjen mandag.

Mandag 27. juni fra kl. 22:00 til tirsdag 28. juni kl. 07:00.

Personbiler kan passere i kolonne hele tiden. Regn med ventetid. For tungbiler, bobiler og personbiler med tilhenger er veien stengt. Det blir to kolonner over omkjøringsveien kl. 24:00 og kl. 04:00 for tungbiler, bobiler og personbiler med tilhenger.

Tirsdag 28. juni kl. 22:00 til onsdag 29. juni kl. 07:00.

Personbiler kan passere i kolonne hele tiden. Regn med ventetid. For tungbiler, bobiler og personbiler med tilhenger er veien stengt. Det kjøres to kolonner over omkjøringsveien kl. 24:00 og kl. 04:00 for tungbiler, bobiler og personbiler med tilhenger.

Onsdag 29.06.2022 kl. 22:00 til torsdag 30.06.2022 kl. 07:00

Personbiler kan passere i kolonne hele tiden. Regn med ventetid. For tungbiler, bobiler og personbiler med tilhenger er veien stengt. Det kjøres to kolonner gjennom tunnelen kl. 24:00 og kl. 04:00 for tungbiler, bobiler og personbiler med tilhenger.