Seier nummer 28 på de 29 siste startene, 150 000 kroner nye kroner på konto og en ny pokal i skapet i et av de eneste løpene kaldblodskongen ikke har vunnet ennå. Det er bare å glede seg til påsketravet. Da kommer en av tidenes beste kaldblodshester, bamblingen Odd Herakles til Klosterskogen og påsketravet. Og det er et sjeldent skue i hjemfylket. Kun to ganger siste fem år har fenomenet startet på hjemmebane. Aldri har han kommet med en slik status som nå.

– Nå venter vi til påsketravet 16. april. Det er et av årets to store mål sammen med Elitkampen på Solvalla i mai. Det å kunne komme ut på hjemmebane med han i en slik utgave som nå er bare helt fantastisk. Jeg er så mektig imponert av hva han leverte etter et tøft løp i dag, sier eier Odd Paulsen som sammen med datteren Linda C. Kvernenes naturligvis var på plass for å se seier nummer 64 i karrieren ble bokført på Momarken lørdag.

– Man er alltid spent og dette var et tøft løp og et vanskelig løp. Måten han løste det på var fantastisk å se. Nå blir det å trene hjemme, ta en tur på Jarlsberg 10 dager før, så kommer vi til Klosterskogen. Jeg er så stolt av å få muligheten til å vise han fram for hjemmepublikummet i et påsketrav uten restriksjoner. Det er en stor drøm rett og slett, sier Paulsen.

Kusk Tom Erik Solberg hyllet både hest og krets, da han ble intervjuet av mange forskjellige medier. Både svenske og norske etter seieren.

– Han er fantastisk. Han har det meste og noe svært få andre hester har. Lars O. Romtveit skal ha mye ære for jobben han har gjort med han fra starten, så har Odd og Josefine tatt over og videreført dette på en veldig bra måte. Han var god i dag og blir enda bedre, advarer stjernekusken.

Stor dag for Flåta

Odd Herakles fikk ingenting gratis lørdag. Vidar Hop svarte opp med Todin, men iskalde Tom Erik Solberg beholdt fatningen og la seg litt i rygg og litt utvendig til han ga Todin nådestøtet mot oppløpet.

Troll Solen var strålende som toer, men sjanseløs på kaldblodskongen som kunne ta sin åttende strake seier og sin andre etter comebacket. Det ble en stor dag for telemarkshestene og ikke minst Stig Flåta som kunne se sin Hulken Sisu knuse all motstand i V75-7 og vinne 110 000 kroner. Frode Hamre som trener utelukker ikke at Flåta-traveren kan komme ut i Thai Tanics æresløp i påska.

– Det er en mulighet nå som han viste at han taklet Momarken-banen så bra, sier Hamre. Frode Hamre måtte se seg slått på streken omtrent med en knallgod Bill’s Man i Steinlagers æresløp. Amerikaneren med over sju millioner kroner på konto blir ganske sikkert å se på Klosterskogen i påska.

– Han starter nok i Klosterskogen Grand Prix, så er planen Moe Odins æresløp på både Troll Solen og Brenne Banker, sier Frode Hamre. Royal Baby var positiv som sjette i V75-1.

Millionærhoppa til Morten Andersen og Frank Dewey fra Skien fikk 10 000 kroner for det. Trener Geir Ufs og resten av gutta i stall Amigo kunne smile bredt etter et nytt strålende løp av Falcon som fikk 19 000 kroner for fjerdeplassen sin.

Hans Petter Arnesen kunne kvittere ut 13 500 kroner for Only Be Kind To Mes femteplass i V75-5. Utenom V75 vant Bø-traveren Fjord Odin sammen med Eirik Høitomt.

Vinje-jenta Malene Berdalen trener. Eier gjør Team Norwegian.