Volvo er snart klare til å lansere sin aller første elbil. XC40 skal starte det som etter hvert blir en serie av elektriske biler fra svenskene, skriver broom.no.

Men først er nyheten nå ute om at Volvo kommer med oppgraderte og nyutviklede, elektrifiserte drivlinjealternativer. Disse blir tilgjengelige på alle Volvos modeller fremover.

Selskapet har oppgradert de eksisterende T8- og T6 ladbare hybrid-drivlinjene. Samtidig bekrefter de at ladbare hybrid-alternativer blir tilgjengelig på alle Volvos modeller (unntakene er V90 Cross Country og V60 Cross Country).

Det siste er helt klart et tap på det norske markedet, der begge disse potensielt ville vært storselgere som ladbare hybrider.

Mindre forbruk og lavere utslipp

Volvo lanserer også sine første såkalte mild-hybrider de kommende månedene. Først ut er diesel- og bensinvariantene til XC90 og XC60.

De milde hybridene kommer for første gang med Volvos regenerative bremsesystem (Kinetic Energy Recovery Braking System). Systemet er koblet sammen med bilens eksisterende forbrenningsmotor og lager med det en ny, integrert og elektrifisert drivlinje, under Volvos nye «B»-emblem.

B kommer i tillegg til D og T som representerer henholdsvis diesel- og bensin-baserte drivlinjer. Den nye elektrifiserte drivlinjen gir ifølge Volvo opp til 15 prosent drivstoffbesparelse og utslippsreduksjon i reelle kjøresituasjoner.

Gå 15 prosent lengre

Volvo har også oppgradert produksjonskapasiteten slik at opp mot 25 prosent av den totale produksjonen kan være ladbare hybrider..

T8 kommer nå med opptil 420 hestekrefter og nytt batteri. Det nye bremsesystemet bidrar til avansert batterilading. Rekkevidden til T8-drivlinjen øker med 15 prosent. T8 er tilgjengelig på de fleste bilene i 60 og 90-serien.

Det lanseres også en oppgradering på den mindre T6, med samme batteri- og bremseteknologi og tilsvarende økning i rekkevidde som på T8. T6 blir tilgjengelig på V60.

XC40 kommer først som ladbar hybrid, så som ren elbil.

XC40 blir også elektrifisert

I dag er XC90 T8 oppgitt til å klare 40 kilometer på strøm, etter den såkalte NEDC-målemetoden. Mens V60 med T6-drivlinjen er oppgitt til 49 kilometer. Disse tallene økes altså med 15 prosent. Så langt oppgir ikke Volvo noen ny rekkevidde etter den nyinnførte målemetoden WLTP som nå er "fasit" på området.

Volvos minste SUV, XC40, får også et nytt elektrifisert alternativ, T5 ladbar hybrid med bensin. Den vil på et senere tidspunkt etterfølges av en T4 ladbar hybrid. Og sist, men ikke minst skal altså denne modellen også bli helelektrisk, i 2020.