Albumet er allerede i forhåndssalg i Europa, Japan, USA og Canada.

– Det tikker inn anmeldelser som er veldig gode. Dette er en stor begivenhet. Vi er superklare for å la alle rockerne der ute få høre albumet vårt. Kaasin har blitt eksportvare, konstaterer hardrockeren fra Gvarv med glede.

Ti intense måneder

Det er fredag som er datoen for lanseringen over hele verden.

– Det er fantastiske tider, bandet får en internasjonal lansering. Som et ekte telemarksprodukt er dette stort for oss, sier han.

Siden januar har bandet jobbet med albumet.

– Vi har laget låter og spilt dem inn. Det har vært ti intense måneder. Det er både stress og moro, slår han fast.

Debutalbumet blir lansert og gitt ut av det tyske plateselskapet Pride And Joy Music.

Internasjonal interesse

Og det er langt fra bare TA og andre lokale aviser som er interesserte i hardrockfenomenet fra Sauherad.

– Det siste tiden har jeg hatt ti intervjuer med ulike medier fra Portugal, Spania og England. Det er moro å kjenne på den oppmerksomheten vi får.

Ikke minst siden det var han som opprinnelig stiftet bandet, i tillegg til å være pådriveren bak Come Taste The Band.

– Begge bandene har fått til mye på tre år. Det har vært kjempefint. Jeg føler meg heldig rett og slett, slår han fast.

I 25 har han kunnet holde på med musikken han elsker.

– Det er utrolig deilig å få lov til å jobbe med det så lenge, og holde på den samme musikken og lidenskapen i 25 år. Jeg føler at jeg har fått betalt for det.

Ikke et soloprosjekt

Han er også glad for at han har sluppet å gjøre noen kompromisser underveis.

– Det er kjempeviktig å beholde integriteten, jobbe for det og jobbe med det, sier han og understreker at dette ikke er et soloprosjekt. Men et band som jobber hardt sammen for det samme målet.

En solid sponsor i bakhånd er også godt å ha. I februar i år ble det kjent at Kaasin hadde inngått samarbeid med bedriften Systemblokk AS.

Bedriften er en av landets ledende produsenter av støttemurer, bygningsblokker, belegningsstein og betongelementer.

– Systemblokk har vært kjempeviktig for at vi kunne satse på utgivelse. De har også hjulpet oss med å lage en video. Det er så godt å få den støtten fra privat næringsliv, slik som i idrettsverden, forklarer han. Bandet har allerede gjort seg bemerket med debutsinglen «Runaway Train» som ble gitt ut av Stream Peak Music/GerMusica 14. august. Låten har gjort internasjonal suksess og har blitt listetopp på den franske radiostasjonen Vinylestimes, nummer fire på den engelske radiostasjonen ArFM, nummer en på radiostasjonen Metal Express Radio, nummer sju på DistFm i Sverige og blir spilt på radiostasjoner over hele verden. Senere har Kaasin gitt ut en rekke med singler, «Revelation», «Hidden» og «We Are One».

Videoen kan du ser her:

«Fired Up» er produsert av Benjamin Dehli/Halvor Halvorsen/Kaasin. Albumet inkluderer også keyboardist/produsent, Benjamin Dehli på hammond orgel/analog synth og session-musikeren Chris Brush på trommer. Trommeslager Per-Morten Bergseth er fra oktober 2021, fast medlem av bandet.

Kaasin ble grunnlagt av Jo Henning Kåsin, som er kjent for sitt samarbeid med rockestjerner som Joe Lynn Turner, Glenn Hughes, Doogie White og Bernie Marsden i Come Taste The Band, som nå er lagt på is. Kaasin består av: Jo Henning Kåsin – gitar, Jan Thore Grefstad – sang, Ståle Kåsin – bass, Benjamin Dehli – tangenter og Per-Morten Bergseth – trommer.