Nå kan Petter juble for det de aller fleste tar som en selvfølge

Foto:

PORSGRUNN/OKLUNGEN: Det er en stor dag for Oklungen og 120 husstander når Telenor og Porsgrunn kommune skriver under avtale om bredbåndsutbygging.

DEL

- Endelig kan vi også jobbe hjemmefra og ungene kan få gjort skolearbeidet sitt. Dette er en gledens dag, nå blir vi også koplet på samfunnet som alle andre, smiler Petter Korsell, under markeringen på Oklungen skole der flagget er heist.

Korsell er børsemaker og har eget verksted i den lille bygda et par mil fra Moheim og E18. I jobben er han i hyppig kontakt med forhandler, men det er ikke bare enkelt når fasilitetene er nærmest fraværende hva gjelder mobildekning og internett.

- Det har gitt veldig mange utfordringer. Jeg jobber for et firma i Sandefjord og noen oppkopling mot servere og andre systemer har jeg bare kunnet glemme. Etter mye frem og tilbake fikk jeg til slutt satt opp en stor antenne på utsiden hvor jeg har hatt nok dekning til å gjøre det mest nødvendige, forteller han.

Om kort tid skal imidlertid hverdagen nå bli en annen.

Fredag skrev kommunen avtale med Telenor om bredbåndsutbyggingen i området.

- Dette lar seg gjennomføre blant annet ved hjelp av økonomiske bidrag fra Porsgrunn kommune og statlige Nkom-midler via Vestfold og Telemark fylkeskommune, opplyser kommunen i en pressemelding.

Total utbyggingskostnad er beregnet til 5,5-6 millioner. Kommunen har gått inn med 2,15 millioner og fylkeskommunen.

70 prosent må kjøpe

Internett og mobildekningen i Oklungen har vært en kampsak lenge. Med utbyggingsavtale undertegnet er ballen nå spilt tilbake til lokalbefolkningen.

For bredbåndsutbygging blir det først når minst 70 prosent av de potensielt 120 abonnentene inngår avtale.

- Så fort vi har nådd salgsmålet, og det regner vi med går relativt fort, setter vi i gang. Målet er å ha de første på lufta før jul, sier moderniseringsdirektør i Telenor, Arne Quist Christensen.

Korsell, som har vært en pådriver for bredbånd til bygda, er ikke bekymret for oppslutningen.

- Vi har skjønt et par år nå at dette vil komme og de som kanskje har vært litt i tvil er ikke det lengre nå. Dette er også viktig for de som er eldre og det kan bidra til at de kan bo lengre hjemme, påpeker han.

Det vil koste 5000 kroner for hver husstand å koble seg på.

MARKERING: Torgeir Selle fra fylkeskommunen, Arne Quist Christensen (moderniseringsdirektør i Telenor), Petter Korsell, Robin Kåss og varaordfører Anne Kristine Grøtting (Sp).

MARKERING: Torgeir Selle fra fylkeskommunen, Arne Quist Christensen (moderniseringsdirektør i Telenor), Petter Korsell, Robin Kåss og varaordfører Anne Kristine Grøtting (Sp).


Artikkeltags