Mandag gikk for første gang bussruta P10 merket med Gulset senter.

Den går fra Kammerherreløkka, tar en sløyfe innom boliggater i Hovenga og går videre på Østsiden før den krysser over Menstadbrua. Herfra går den videre innom næringsområdene på Kjørbekk før den svinger mot Sykehuset og videre opp mot Gulset.

Geir Aasoldsen fra Vy buss oppsummerer bakgrunnen for den nye bussruta.

– Det er kommet konkrete tilbakemeldinger fra publikum at den er ønsket. Dessuten viser reisestrømsanalyser at det er mange som ferdes øst-vest og da er Menstadbrua et bra hjelpemiddel, sier han.

Bussen går alle hverdager. I rushet hver halvtime og utover det har den timesavganger.

Sykehuset, som den største arbeidsplassen i området, har selv fått være med å påvirke ruta.

– Det er vi veldig glad og takknemlige for. Vi har blant annet spilt inn at man trenger litt tid på å gå fra busstoppet og til å gjøre seg klar for jobb klokken 07.00 om morgenen, og har fått justert tidene deretter, sier Sigrid Christie, avdelingsleder HR på sykehuset.

Hun håper og tror på at det vil føre til at flere av sykehusets ansatte tar bussen til jobb. Fylkesordfører Terje Riis Johansen mener også mye tyder på at det blir en populær rute.

– Ryggmargsrefleksen tilsier det. Med Kjørbekk og Fritidsparken på ruta også er den aktuell for mange, poengterer han.

– Vi vil at flere skal bruke buss, men da må tilbudet være der. Det er så enkelt som det egentlig, sier Skiensordfører Hedda Foss Five.

Den nye bussruta kommer i stand etter at fylkeskommunen har omprioritert noen midler, pluss at belønningsmidler er tatt i bruk.

Fylkesordføreren viser til at oppslutningen om det generelle busstilbudet fikk en brutal knekk under pandemien, men at den nå er på god fart oppover igjen.

– Vi er på sporet igjen og vi mangler nå bare noen få prosent før vi kan fortsette på veksten vi hadde.

Den første avgangen for P10 fra Kammerherreløkka går 06.05 om morgenen.

Fra Kammerherreløkka til eksempelvis sykehuset skal den normalt bruke i underkant av 20 minutter.