Urædd gjorde jobben og nå kan ingen ta fra dem opprykket til 1. divisjon. Samarbeidsprosjektet mellom Urædd og Herkules har vært en suksess. Onsdag kveld ble opprykket definitivt et faktum etter 29-25-seier over Sandefjord 2.

– Helt rått!

Slik oppsummerer Urædd-trener Rune Bjaaland sesongen som til nå har gitt 18 seire, én uavgjort og null tap.

Stolt trener

– I 20 år har vi aldri klart å få til et samarbeid mellom Herkules og Urædd, men det fikk vi til før denne sesongen. Og at vi da får samlet to kulturer, formasjoner og forståelser til å bli én enhet som fungerer så bra, det er jeg stolt av. Resultatene sier jo sitt, sier treneren.

– Ble det feiring?

– Det ble litt i garderoben og noen av gutta tok seg kanskje en tur på byen, men for meg ble det rolig. Jeg skulle på jobb klokka åtte. Vi får ta det ordentlig seinere, svarer Rune Bjaaland.

Tidlig i februar fortalte han TAs lesere at han kom til å gi seg etter sesongen – uansett opp det skulle bli et etterlengtet opprykk. Etter et langt liv i håndballen, ville Rune Bjaaland bruke tiden sin litt annerledes.

Slik er det fortsatt.

– Jeg slutter i denne omgang, sier han litt kryptisk.

(Saken fortsetter under bildet)

Manglet ett poeng

Opprykket ble egentlig avgjort lørdag 4. mars da Urædd spilte 27-27 mot sin argeste opprykkskonkurrent Øyestad, noe som for øvrig var Urædds første poengtap - i kamp nummer 17!

Da kunne opprykket feires - selv om Urædd måtte ha ett poeng til i løpet av sesongens siste fire kamper.

Det poenget, ganger to, kom ved første anledning, borte mot Sandefjord 2 onsdag kveld, da Urædd vant 29-25.

Hjemmelaget ledet for øvrig 14-13 til pause, men etter hvilen snudde gjestene og vant 2. omgangen 16-11.

Benedikt Ewald ble Urædds toppscorer med seks mål.

– Hvor stort er potensialet i denne troppen?

– Vi har mistet noen som har flyttet til utlandet, begynt i militæret og byttet jobber, men med den gruppa vi hadde i høst og fram til jul, ville vi vært et sted mellom nummer seks og ni i 1. divisjon. Skal vi ta steget videre til topp-fire eller -fem er det langt fram. Nå har vi hatt fire fellestreninger i uka, det må opp på fem eller seks. Vi må ha en enda mer profesjonell trenergruppe og vi må forsterke på spillersiden. All respekt til dugnadsånden, men klubbene må også få mer profesjonelle organisasjoner, mener den avtroppende treneren.

Det er ikke kjent hvem som overtar etter Rune Bjaaland.

Opprykksfeiringen startet allerede etter Øyestad-kampen.

– Det er fire kamper igjen, men vi har ikke tapt én kamp i år, så nå er jeg sikker. Dette klarer vi, sa trener Rune Bjaaland til TA og la til:

– Nå blir det en tur på Osebro.

FAKTA

Sandefjord 2 - Urædd 25-29 (14-13)

Jotunhallen, 100 tilskuere.

Urædd: Eirik Gløsmyr Bjåland, Marcus Rasch, Oliver Trondal, Sander Rasmussen, Martin Holmen Eberlein 1, Aron Lysøbakk Teigen 5, Magnus Weberg Dreyer 5, Sander Svardal, Martin Gjøen Eriksen, Halvor Gjesdal 4, Haakon Fellie Bjaaland, Marius Klevstad 3, Henrik Evensen 3, Remi Yaya Bah 2, Benedikt Ewald 6, Hazem Abo Nabbout.

Utvisninger: Sandefjord II 1x2 min., Urædd 1x2 min.

Toppscorer Sandefjord 2: Martin Lundquist 8.

Dommere: Arnfinn Larsen og Kristoffer Helgerud.