– Vi åpner i begynnelsen av mai, avhengig av ting som må gjøres, bekrefter Stockmand-eier Franco Mamedi til TA, onsdag.

Nylig mottok han bekreftelsen fra Porsgrunn kommune. Etter noe fram og tilbake har Mamedi fått det svart på hvitt, Stockmand AS gis serveringsbevilling.

Men veien dit har ikke vært rett fram. Kafeen holdt opprinnelig til i Skien og ble stengt i 2016. Senest i 2019, etter å ha blitt nektet serveringsbevilling en rekke ganger, gjorde eieren av Stockmand et nytt forsøk på å få til kafedrift i Storgata, uten å lykkes.

Motivasjon

En drivkraft for Mamedi har hele veien vært støttespillerne som har savnet den populære kafeen, siden den stengte dørene for flere år tilbake.

– Kafeen i Skien var godt likt av folk i alle aldre. Det på grunn av henvendelser fra tidligere kunder at vi åpner igjen, forteller han til TA.

Den gang var det kaffe, bakst og lunsjretter som sto på menyen. Om det blir et gjensyn med utvalget fra 2016, eller om det gjøres endringer er foreløpig en godt bevart hemmelighet.

– Vi vil fortelle mer når det nærmer seg og alle er velkomne, avslutter Mamedi.

Det har også blitt søkt om uteservering til kafeen, men foreløpig har ikke dette kommet på plass.

– Uteservering forutsetter godkjent leieavtale med eiendomsforvaltningen i Porsgrunn kommune samt tegninger av serveringsområdet, opplyser Porsgrunn kommune.

Stedet blir Storgata 114, hvor det har vært mye utskiftning de senere årene.