- Vi ønsker å gjøre stedet mer synlig, sier Morten Halvorsen, som har sørget for at selveste Thom Hell kommer til det ærverdige stedet i Skien på onsdag. 46-åringen har gitt ut ni album og deltar på album til en rekke andre kjente artister. Under Spellemannprisen 2008 vant han to priser, klassen Mannlig artist for God, If I Saw Her Now og Opphavsmannprisen Årets populærkomponist for låten «Darling» fra samme album.

13. juli kommer trioen 1816, 20. juli kommer Robert Post og 27. juli er det den 36 år gamle singersongwriteren Josefin Winther fra Bergen som står på scenen i hagen.

- Har vært en stor suksess

Til daglig er Morten Halvorsen direktør på Hotel Lyngørporten, der han har arrangert et lignende opplegg.

- Det har blitt en stor suksess, som vi nå vil ta med videre til Villa Ekeli, sier Morten Halvorsen.

- Mange av Hotel Lyngørporten og Villa Ekeli er de samme, og bruker det samme bookingbyrået. Derfor er det også mange av de samme artistene som har opptrådt i Lyngør som kommer til Villa Ekeli, sier Halvorsen.

Opprinnelig ble villaen på rundt 870 kvadratmeter brukt som privatbolig av daværende direktør ved Union fabrikker, Olaf T. Messelt. Her bodde direktøren med kone og tre barn fram til utbruddet av andre verdenskrig.

I 1940 ble villaen overtatt av den tyske okkupasjonsmakten. Og etter krigen har det blant annet vært husmorskole i bygget. Eiendommen er i dag regulert til næring og offentlig formål. Nå har de nye eierne, Onarheim AS, pusset opp eiendommen for ni millioner kroner, etterat de kjøpte bygget i fjor.

Vil skape blest

Morten Halvorsen vil skape blest om stedet ved å gi publikum gode konsertopplevelser.

- Vanligvis bruker vi villaen til brylluper og selskaper, men i juli er det stille. Med konsertene vil vi gi stedet oppmerksomhet, sier Halvorsen, som har flere visjoner:

- Vi håper å skape magiske kvelder. Dersom responsen blir bra fabler vi om å lage en festival. Og hvem vet- kanskje kommer noen av publikummerne tilbake for å gifte seg der.