Gå til sidens hovedinnhold

Nå blir det gamernes tur til å innta Arkaden

Artikkelen er over 1 år gammel

SKIEN: Drømmen er et e-sportssenter tilgjengelig hver eneste dag. Men først vil Lars-Petter Aarhus og Aziz Chaer kjøre månedlige turneringer innen e-sport fram til sommeren. Og blir det en suksess, ja da er kanskje muligheten stor for å få drømmen oppfylt.

Og det første arrangementet braker løs 28. mars. 400 kvadratmeter har Chaer stilt til rådighet i annen etasje på Arkaden. Her håper han og Aarhus å fylle opp med 100 gaminglade barn og unge i alderen 13 til 17 år. Så hvis du kjenner suget for å melde deg på eller melde på dine håpefulle, så er det bare til å følge med på Facebook eller Arkadens hjemmeside, for påmeldingene starter nemlig fredag.

– Her blir det førstemann til mølla, sier Chaer som vil stille både med romslig plass med effektbelysning, storskjerm, stoler og bord.

Lokalet er strategisk godt plassert med kort vei for en luftetur eller hvis man skulle føle for litt trening etter å ha sittet noen timer og spilt.

Fullt hus

Det er ingen tvil om at e-sport begynner å bli ganske stort her til lands også, med direktesendte turneringer på TV2 Sport. Og hvor stor interessen er for nettopp dette i Grenland akter altså Chaer og Aarhus å finne ut av, når de nå setter i gang med månedlige turneringer på Arkaden i Skien.

– En trenger ikke å sitte hjemme for å drive med e-sport. Med dette kjører vi organisert gaming i et sosialt miljø, sier Aarhus som selv kjører månedlige samlinger på Skidar for gamere.

– Der har det vært fullt hus hver gang, med 25–30 deltakere, sier Aarhus som tok kontakt med Chaer for å se på mulighetene til å utvide konseptet.

Og Chaer er kanskje ikke beryktet for å si nei til «happeninger» som kan skje på Arkaden og dermed begynte snøballen å rulle.

Turneringer

– Vi er veldig nysgjerrig på e-sport og Arkadens visjon er å skape en møteplass for alle. Og med dette vil vi sosialisere barn og unge og vise at vi tar dette på alvor, sier Chaer og tilføyer at han er 100 prosent sikker på at dette er tidsriktig.

– Vi kjører først i gang for dem fra 13 til 17 år. Men neste måned blir det fra 18 år og oppover, sier Chaer og legger til at man vil arrangere turneringer innen League of Legends, Minecraft og Fortnite.

– Neste runde vil det turneres i CS-GO, Pubg og FIFA.

– Drømmen er et fast etablert e-sportssenter. Disse arrangementene er også litt for å kjenne på temperaturen. Hvis dette blir en suksess, så har vi en drøm om et fast organisert daglig tilbud. På lik linje med fotball, turn osv., sier Aarhus.

– Dette blir et testprosjekt for alle sammen. Så ta med PC og kom, alt annet har vi, oppfordrer Chaer og Aarhus.